Sport

Jocurile Olimpice au fost deschise! Naomi Osaka a aprins flacăra olimpică. Video

FANATIK îți dezvăluie toate detaliile cu privire la ceremonia de deschidere a ediției Jocurilor Olimpice din această vară. Un eveniment care le dă mari bătăi de cap organizatorilor.
23.07.2021 | 16:20
Jocurile Olimpice au fost deschise Naomi Osaka a aprins flacara olimpica Video
ADVERTISEMENT
23-07-2021
14:52

Naomi Osaka a aprins flacăra olimpică!

Naomi Osaka a aprins flacăra olimpică. Jucătoarea de tenis este cea care a dus flacăra spre muntele Fuji, recreat în Arenă. Flacăra va sta aprinsă în următoarele 17 zile în care cei mai buni atleți din lume vor concura pentru medalii.

VEZI VIDEO: 

23-07-2021
14:15

Împăratul Naruhito al Japoniei a declarat deschise Jocurile Olimpice!

Împăratul Naruhito al Japoniei a declarat deschise Jocurile Olimpice de la Tokyo! 

23-07-2021
13:55

Robert Glință și Simona Radiș au purtat drapelul României în arena din Tokyo!

Robert Glință și Simona Radiș au purtat drapelul României în arena din Tokyo. Delegația noastră a defilat pe stadion și cei 101 sportivi speră să obțină cele mai bune rezultate ale lor la această ediție la Jocurile Olimpice:

VEZI VIDEO: 

23-07-2021
13:31

1600 de drone au format globul pământesc deasupra stadionului din Tokyo!

Spectacol memorabil la Jocurile Olimpice. Peste 1600 de drone au format un glob pământesc deasupra stadionului din Tokyo, în timp ce mai mulți artiști celebri de pe toate continentele au fredonat hitul lui John Lennon: “Imagine”. 

23-07-2021
12:46

China, una dintre cele mai numeroase delegații!

China, una dintre națiunile puternice de la Jocurile Olimpice a intrat în arenă. Asiaticii vin cu una dintre cele mai numeroase delegații. 

23-07-2021
12:01

Echipa refugiaților, pentru a doua oară la JO!

Echipa refugiaților a defilat la Tokyo și participă pentru a doua oară la Jocurile Olimpice! 

Echipa refugiaților
Echipa refugiaților
23-07-2021
11:53

Italia a intrat în arenă!

Una dintre cele mai numeroase delegații a intrat în arenă. Echipamentul inedit este creația creatorului de modă, Georgio Armani. 

Delegația Italiei
23-07-2021
11:41

Parada sportivilor la Jocurile Olimpice a început!

A început parada sportivilor cu naționala Greciei intrând prima dată în arenă. Delegațiile sunt mult mai puțin numeroase din cauza pandemiei. În plus, mulți sportivi nu participă la ceremonie pentru că peste câteva ore vor intra în concurs. 

23-07-2021
11:29

A început ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice!

Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice a început pe stadionul național din Tokyo. A fost ținut un moment de reculegere în memoria celor dispăruți, iar următorul moment a fost cel în care tâmplarii au ajuns în arenă și au făcut cercurile olimpice din cheresteaua provenită din arborii plantați de sportivii participanți la Jocurile Olimpice din 1964 de la Tokyo.

Cercuri Olimpice
Cercuri Olimpice

CEREMONIA DE DESCHIDERE DE LA JO POATE FI URMĂRITĂ LIVE VIDEO AICI

De parcă lipsa spectatorilor și restricțiile draconice impuse în contextul pandemiei Covid-19 nu ar fi necazuri suficient de mari, festivitatea de deschidere a mult așteptatei competiții de la Tokyo a rămas și fără director artistic.

Kentaro Kobayashi, pe numele său, a fost demis cu aproape 24 de ore înainte de startul evenimentului, din pricina unei scenete în care acesta ia în derâdere una dintre cele mai tragice pagini din istoria omenirii.

ADVERTISEMENT

Hai să jucăm Holocaust!”, a fost gluma care l-a determinat pe Seiki Hashimoto, preşedintele Tokyo-2020, să ia măsuri radicale. Asta deși imaginile datează din 1998, când Kobayashi se amuza, alături de un alt comediant japonez, pe seama gazdelor unei emisiuni TV destinate copiilor.

Tot ce trebuie să știi despre festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice. Directorul artistic a fost demis

Am aflat că, într-un spectacol artistic trecut, Kentaro Kobayashi a folosit un limbaj batjocoritor despre un fapt istoric tragic. Comitetul de organizare a decis să îl îndepărteze pe domnul Kobayashi din funcţia sa”, a anunțat preşedintele Jocurilor Olimpice de la Tokyo.

ADVERTISEMENT

Într-un sketch difuzat cu 23 de ani în urmă, Kentaro Kobayashi și partenerul său își imaginau că întruchipează doi creatori de păpuşi mici din hârtie și discutau pe marginea subiectului, cu referire la decupajele „de atunci, când spuneai hai să jucăm Holocaust”.

Sceneta scrisă de mine conţinea replici care erau total nepotrivite. Era o perioadă în care nu reuşeam să facem lumea să râdă așa cum doream şi am încercat să atrag atenţia oamenilor într-o manieră la care nu mă gândeam că poate genera astfel de probleme.

ADVERTISEMENT

Divertismentul nu ar trebui să-i facă pe oameni să se simtă inconfortabil. Înţeleg că alegerea mea stupidă a cuvintelor din acel moment a fost greşită şi regret acest lucru”, a reacționat fostul director artistic al Jocurilor Olimpice, în încercarea de a-și justifica acel gest.

Regizorul muzical a demisionat din funcție pentru afirmații sexiste

Cu doar câteva zile înaintea demiterii lui Kobayashi, Keigo Oyamada, compozitor a cărui muzică urma să fie folosită la ceremonia de deschidere, a renunțat la funcție, din cauza unor interviuri din anii 90 în care admitea că și-a persecutat colegii cu handicap, inclusiv pe când era elev.

ADVERTISEMENT

De asemenea, în urma unor remarci sexiste care au provocat furie la nivel mondial, Yoshiro Mori a fost înlăturat, în iarna acestui an, din fruntea comitetului de organizare a Jocurilor Olimpice. Concret, acesta susținea, printre altele, într-un interviu acordat cu peste două decenii în urmă, că femeile „vorbesc prea mult” şi că „întâlnirile cu numeroasele femei din conducerea consiliului de administraţie ar dura o veșnicie”.

Chiar dacă toată suita de scandaluri a pătat şi mai mult imaginea unei competiții despre care japonezii spun că va înrăutăţi criza sanitară din ţară, festivitatea de deschidere se va desfășura, conform programului inițial, vineri, 23 iulie, cu începere de la ora 14:00 a României.

Restricții draconice impuse de organizatori: „Măștile trebuie purtate tot timpul”

În absenţa spectatorilor, asistenţa va fi formată din oficiali, jurnalişti, artişti şi sportivi. Doar 15 persoane vor putea urmări, însă, „pe viu” ceremonia care marchează deschiderea oficială a Jocurilor Olimpice de la Tokyo.

Potrivit presei japoneze, Shinzo Abe, fostul prim-ministru, nu va putea lua parte la ceremonie. Din cauza unor probleme de sănătate, acesta s-a văzut nevoit să demisioneze, anul trecut, dar succesorul său, Yoshihide Suga, și-a anunțat deja prezența.

În ceea ce privește desfășurarea festivității, trebuie spus că organizatorii le-au impus tuturor participanților o serie de restricții de-a dreptul draconice. Spre exemplu, sportivii nu au voie cu sticle de apă sau mâncare în bagaje și sunt obligați să poarte măștile de protecție pe toată durata defilării.

Am fost anunțați că măștile trebuie purtate tot timpul, de când pleci din Satul Olimpic și până la întoarcere. Nu se va servi nici un snack, nu se oferă apă sau sandviciuri, cum a fost la edițiile anterioare.

Ca o măsură de siguranță, pentru că dacă mănânci sau bei apă, trebuie să dai masca jos. La 18:15 (ora locală), sportivii trebuie să ajungă la stadion. Probleme vor fi însă, cu adevărat, la întoarcerea în Satul Olimpic.

Se caută tot felul de soluții pentru fluidizarea accesului în sat. Acolo, accesul se face doar pe baza sistemelor de recunoaștere facială. De multe ori, acestea nu te recunosc din prima.

Dau un exemplu, eu port ochelari și, câteodată, trebuie să-i îndepărtez. Se va face, cu siguranță, îmbulzeală la întoarcere. Vor mai fi aduse, ni s-a spus, dispozitive mobile pentru a intra mai mulți sportivi deodată”, a explicat Florin Mișcă, șeful de misiune al Comitetului Olimpic și Sportiv Român.

ADVERTISEMENT