Simona Halep

Totul despre Garbine Muguruza, adversara Simonei Halep din semifinalele Australian Open 2020! Ce puncte tari are iberica și care sunt defectele care se pot specula

29.01.2020 | 06:25
Totul despre Garbine Muguruza adversara Simonei Halep din semifinalele Australian Open 2020 Ce puncte tari are iberica si care sunt defectele care se pot specula
ADVERTISEMENT

Simona Halep s-a calificat în semifinalele Australian Open 2020, după ce a învins-o categoric pe Anett Kontaveit, scor 6-1, 6-1. Pentru calificarea în ultimul act de la Melbourne, românca va juca joi dimineață contra ibericei Garbine Muguruza, locul 32 în clasamentul WTA, cea care a trecut de Anastasia Pavlyuchenkova.

Muguruza o conduce pe Simona Halep la meciurile directe, scor 3-2, și se anunță o adversară redutabilă. Deşi a avut un 2019 modest, dovadă că a ieşit din zona capilor de serie de la Australian Open 2020, jucătoarea din Spania pare că şi-a regăsit forma care i-a adus două titluri de Grand Slam.

ADVERTISEMENT

Simona Halep – Garbine Muguruza, în semifinale la Australian Open 2020. Punctele forte ale ibericei

  • Conchita Martinez. La finalul unui 2019 modest, Garbine Muguruza făcea o schimbare câştigătoare. Încheia colaborarea cu Sam Sumyk şi o relua pe cea cu fosta antrenoare, Conchita Martinez, cea sub comanda căreia se încorona la Wimbledon în 2017. Chimia dintre cele două este fantastică, iar rezultatele se văd instant.
  • Primul serviciu. Este arma pe care se bazează jocul Muguruzei. O jucătoare înaltă, care poate dezvolta viteze impresionante la serviciu. Primul a intrat foarte bine pentru ea în acest turneu. Simona va trebui să fie la cel mai bun nivel al ei la retur.
  • Agresivitatea controlată. Garbine Muguruza este genul de jucătoare care își asumă responsabilitatea în punct. Va forța cu siguranță încă de la retur pe serviciul Simonei. Încearcă să fie ea cea care decide, fie cu winnere, fie cu erori neforțate. Teoretic, poate fi un avantaj, dar și o slăbiciune. Totuși, spre deosebire de jucătoare precum Mertens și Kontaveit, care au încercat un stil asemănător, Muguruza obișnuiește să pună mingile pe partea potrivită a liniilor, cea care aduce winnere. Mai trebuie spus, însă, și că iberica nu prea știe să schimbe planul atunci când are o zi neinspirată în ofensivă.

Simona Halep – Garbine Muguruza, în semifinale la Australian Open 2020. Punctele slabe ale ibericei

  • Deplasarea în teren. Cu pașii ei mari, Garbine dă impresia că poate acoperi foarte ușor terenul. Dar, în realitate, comite foarte multe erori neforțate atunci când este obligată să lovească din mișcare. Simona trebuie să își pună adversara să alerge. Iar la serviciu, kick-ul ar putea fi o armă bună pentru Halep. Muguruza este greoaie și are nevoie de timp pentru a elibera spațiul la retur.
  • Al doilea serviciu. Garbine Muguruza este nesigură pe serviciul doi, pe care de multe ori îl forțează și comite duble greșeli. În meciul cu Pavlyuchenkova, Muguruza a avut un procent modest pe serviciul doi, doar 39%. Și a și fost nevoită să joace mult cu doiul, în condițiile în care a riscat mult pe primul serviciu. Doar 56% din punctele la serviciu au fost jucate cu primul.
  • Prospețimea. Simona Halep are capacitatea de a-și domina orice adversară din punct de vedere fizic. Iar joi dimineață, cu Muguruza, diferența ar trebui să fie cu atât mai mare. Jucătoarele vor avea foarte puțin timp de odihnă, în condițiile în care se joacă fără obișnuita zi de pauză. Simona și-a făcut treaba profesionist și a rezolvat meciul cu Anett Kontaveit în mai puțin de o oră. Muguruza s-a impus și ea în minimum de seturi, dar a avut nevoie de mai bine de o oră și jumătate pentru a merge în semifinale. În plus, Simona a stat mai puțin pe teren și la nivelul întregului turneu. Românca nu a pierdut set la Australian Open 2020, în vreme ce Muguruza a avut nevoie de decisiv pentru a trece de primele două tururi
ADVERTISEMENT