News

Totul despre nunta lui George Simion din Măciuca! Bonus: rețeta secretă de tocană a liderului AUR. “Opt ore durează să se facă, dar va fi o minunăție!”

FANATIK vă oferă detalii în exclusivitate despre nunta acestei veri, a liderului AUR, George Simion, cu Ilinca Munteanu. Avem toate amănuntele direct de la fața locului, din Măciuca!
26.08.2022 | 14:07
Pregătirile de la nunta lui George Simion sunt în desfășurare / Fotomontaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Nunta lui George Simion din Măciuca este un efort organizatoric uriaș, cu zeci, poate chiar sute de oameni, implicați. Pe o toropeală de nedescris, Oltenia cântă și dansează la două evenimente importante în acest weekend. Dacă la Craiova are loc festivalul de muzică dance-pop și electronică Intencity, ceva mai sus de Dolj, în Vâlcea, mai exact la Măciuca, are loc cea mai mare sărbătoare câmpenească organizată vreodată de un politician, de la Corneliu Zelea Codreanu încoace, chiar cu ocazia nunții sale.

George Simion, agitat și implicat în organizarea nunții

Nu mai e un secret pentru nimeni faptul că liderul AUR, George Simion, scapă de burlăcie sâmbătă, 27 august, 2022, unindu-și destinele cu Ilinca Munteanu, o tânără absolventă de Drept care i-a cucerit inima acum mai bine de un an.

ADVERTISEMENT

FANATIK are detalii în exclusivitate în legătură cu pregătirile pentru nunta lui George Simion, despre care vorbește toată suflarea oltenească, una la care sunt confirmate până la ora actuală 8.000 de persoane.

De la prima oră a zilei, toți voluntarii AUR și prietenii lui Simion au început să pună cap la cap totul pentru ca nunta să nu dea greș. Evenimentul este organizat la un centru spa din Măciuca, comuna Oveselu.

ADVERTISEMENT

”Secretul succesului este că noi suntem foarte buni pe organizare. Și avem mulți prieteni și mulți nași care ne ajută”, ne- spune George Simion.

Simion, inspecții fulger la locul nunții

Liderul AUR nu poate sta o clipă locului. Aleargă de colo colo și pare să nu suporte să îi vadă pe ceilalți cum stau la mese, la o gură de cafea sau de apă. Îi vede odihnindu-se și, fără să stea pe gânduri, începe să le traseze sarcini.

ADVERTISEMENT

”Cei care stați acum, mergeți la baloții de paie, să ajutați acolo”, spune, pe un ton de comandant de oști, George Simion. Apoi, fără să aștepte explicațiile celor care stăteau, pleacă mai departe.

Cu ziariștii de la FANATIK pe urmele lui, George Simion aleargă spre pajiștea unde va avea loc ceremonia civilă și cea religioasă. Locul în care doar câțiva aleși vor fi acceptați. ”Vor fi vreo 100-150 de oameni, nu mai mult. Suntem doar cei apopiați”, ne explică, pe fugă, George Simion.

ADVERTISEMENT

Grăbit, liderul AUR stă de vorbă și trasează sarcini, aruncând și câte o încurajare fetelor care se ocupă de locul cu pricina. ”Voi sunteți mintea mea, aici, la organizare, vă pricepeți”, le spune, regal, George Simion și le felicită pentru cum arată pajiștea. Se uită cu atenție la fiecare detaliu, fie că e vorba de buchetele de flori, trandafiri albi și roz, fie că e vorba de scaunele de un alb orbitor.

Separat, sub o coroană de flori albe, este așezată băncuța pe care, probabil, vor sta mirii. ”Îmi place cum a ieșit, da!”, spune Simion.

Pajiștea unde are loc petrecerea de nuntă, ultimele pregătiri

De pe pajiștea unde se vor căsători, George Simion aleargă la locul în care va avea loc petrecerea. Sunt câteva sute de metri, dar George Simion e neobosit.

Acolo, liderul AUR stă de vorbă cu fiecare om în parte. Apucă chiar să își facă și câteva selfie-uri cu câțiva fani ajunși cu o zi înainte de nuntă lui cu Ilinca.

La terenul principal unde are loc marele eveniment s-a instalat deja scena, o scenă pe care s-ar putea să urce cântăreața Theo Rose, în funcție de timpul de care va dispune aceasta, dar și alte nume destul de sonore din industria muzicală de la noi. Phoenix, Ionuț Galiani, surorile Osoianu, etc…

Zona petrecerii din Măciuca este un furnicar de oameni. Unii aranjează baloții de paie, cei pe care nuntașii vor sta în seara nunții.

Între timp, două utilaje grele fac un zgomot invernal încercând să niveleze locul. George Simion însă reușește să acopere zgomotul și dă noi sarcini organizatorilor. ”Să vă grăbiți cu corturile, să fie cât mai repede gata”, ordonă el.

La doi pași, o clădire primește o față nouă. Un artist graffiti desenează pe fațada imobilului oameni îmbrăcați în straie populare. Și are și un mesaj pe măsură: ”Uniți din iubire”. Ce mai, romantism de Măciuca…

Rețeta de tocană de vânat ”a la George Simion”

La doi pași, Frăția Ceaunelor se organizează pentru prepararea tonelor de mâncare pe care le vor pune în fața miilor de invitați.

A ajuns deja prima tranșă de brânză promisă de Gigi Becali. ”O tonă, e pusă în tir, la rece. Mai vine o tonă, înțeleg. Toate mâncărurile au certificat de conformitate, totul este în perfectă ordine”, ne asigură Liviu Bosnea.

Iar brânza donată de Gigi Becali este pe măsura renumelui milionarului: veche, de oaie, delicioasă. Pe gustate…

Specialistul care a venit cu zeci de ceaune își prezintă și ”perla coroanei”. Un ceaun uriaș, de două tone. ”Nu se mai fabrică așa ceva, nu este turnat, este făcut tradițional, bătut”, ne explică el.

Ceaunul uriaș este cel în care se va prepara tocana de vânat a la George Simion. Rețeta a fost dezvăluită, în exclusivitate pentru FANATIK, de chef Oprea, cel care se va ocupa de prepararea ei.

”Întâi facem o marinadă din vin roșu, ulei de măsline și condimente în care lăsăm carnea, aproape jumătate de tonă, câteva ore. Apoi, punem în ceaun legumele, adică ardei gras, ceapă și ardei iute, adăugăm carnea și umplem ceaunul cu vin. Opt ore durează să se facă, dar va fi o minunăție”, spune, în exclusivitate pentru FANATIK, maestrul bucătar.

ADVERTISEMENT