Totul despre prezentarea lui Adrian Mutu la naţionala de tineret! Emoţii mari pentru “Briliant”: “Încearcă să nu strici nimic”. Stoichiţă a “deturnat” conferinţa: “Adi, trebuie să vorbeşti înainte! Aşa e frumos” VIDEO

SPECIAL FANATIK
Marian Popovici   
în Echipa nationala
15/01/2020, 17:22
Totul despre prezentarea lui Adrian Mutu la naţionala de tineret! Emoţii mari pentru “Briliant”: “Încearcă să nu strici nimic”. Stoichiţă a “deturnat” conferinţa: “Adi, trebuie să vorbeşti înainte! Aşa e frumos” VIDEO SPECIAL FANATIK
Totul despre prezentarea lui Adrian Mutu la naţionala de tineret! Emoţii mari pentru Briliant Încearcă să nu strici nimic. Stoichiţă a deturnat conferinţa Adi, trebuie să vorbeşti înainte! Aşa e frumos VIDEO

Adrian Mutu a fost prezentat ca selecţioner al naţionalei României U-21 într-o conferinţă de presă la care a mai participat şi Mihai Stoichiţă, directorul tehnic al FRF. A fost o prezentare atipică, foarte lungă şi în care s-a divagat deseori de la subiect. Stoichiţă a venit cu chef la conferinţă, una în care se puteau citi emoţiile “Briliantului”, întors la naţională, de această dată în postura de selecţioner U-21. 

Totul despre prezentarea lui Adrian Mutu la naţionala de tineret! Stoichiţă: “Haide, Adi, spune şi tu!”

Prezentarea lui Adrian Mutu a început cu un videoclip cu fostul “decar” al naţionalei şi golul marcat cu Italia la Euro 2008. Pe o muzică motivaţională, noul selecţioner îşi lasă în mod simbolic tricoul de joc şi îşi ia sacoul de selecţioner, iar apoi îi îndeamnă pe jucători şi fani la turneul final: “Împreună spre Euro! Hai România” 

În contrast cu muzica motivaţională din boxe, Mihai Stoichiţă a fost invitat să ia cuvântul în debutul prezentării “Briliantului”. Pe un ton calm, Stoichiţă a început un monolog în care a înşirat antrenorii celebri alături de care a muncit Adi Mutu: de la Jose Mourinho, la Ion Moldovan, invitându-l şi pe noul selecţioner să intervină: “Haide, Adi, spune şi tu. Cine mai era?” 

VEZI VIDEO PREZENTAREA: 

Directorul tehnic al FRF nu i-a acordat cuvântul noului selecţioner şi-a luat timp pentru a explica pe îndelete alegerea lui Mutu, inserând în discurs şi realizările conducerii FRF la naţionala de tineret în ultimii ani: “Acum patru ani nu interesa pe nimeni prezentarea noului selecţioner de tineret. Nu puteţi să mă contraziceţi că trăiesc în aceeaşi ţară ca şi dumneavoastră”

După 7 minute, Mihai Stoichiţă a cutezat a încheia prelegerea şi cu sintagma: “Să ştiţi că nu îmi pregătesc discursurile, îmi place să vorbesc liber”  i-a dat cuvântul, în sfârşit, selecţionerului Adrian Mutu.

“Cum zicea şi nea Mihai, încearcă să nu strici nimic şi să adaugi ce poţi de la tine!”

“Briliantul” a afişat o altă imagine faţă de cea din cariera de fotbalist. În faţa presei a apărut un antrenor emoţionat, ponderat în cuvinte, care este conştient că trebuie să ducă mai departe o echipă care a înflorit în mandatul lui Mirel Rădoi: “Vreau să continui lucrurile bune. Nu sunt aici să schimb şi să dau totul peste cap”

Adrian Mutu a mai rupt monotonia prezentării cu un sfat pe care l-a primit de la Mihai Stoichiţă şi pe care l-a spus râzând: “Cum zicea şi nea Mihai, încearcă să nu strici nimic şi să adaugi ce poţi de la tine!”

A fost o conferinţă de presă maraton, de 48 de minute, însă durata mare a prezentării “Briliantului” s-a datorat în special lui Mihai Stoichiţă care şi-a luat câteva minute să răspundă la fiecare întrebare, deşi nu au fost multe pentru directorul tehnic.

La un moment dat, când un jurnalist a adresat câte o întrebare fiecăruia, Adi Mutu s-a grăbit să răspundă, anticipând explicaţia mai elaborată a lui “Lippi”: “Staţi să răspund eu, că sunt mai scurt!”, spunea mai în glumă, mai în serios, Mutu.

“Adi, înainte trebuie să vorbești cu conducerea clubului. Așa e frumos”

În cadrul conferinţei a fost chiar şi o discuţie în contradictoriu între Mutu şi Stoichiţă, pe tema staff-ului, anunţat de noul selecţioner: “Staff-ul e conturat 80%. Mai sunt câteva lucruri de pus la punct. Secunzii vor fi Nicolae Grigore de la Rapid și Adi Boiangiu, care a fost la lot și știe toți jucătorii. În cazul lui Boiangiu, am mers pe continuitate. Pe Grigore îl știu de la Licența A și suntem împreună la Licența Pro. Cred că mă poate ajuta la echipa națională”

Doar că “Lippi” a fost nemulţumit de faptul că Mutu l-a anunţat pe Nicolae Grigore, “secundul” lui Pancu la Rapid, cel care nu şi-a încheiat conturile cu giuleştenii: “Trebuie să vrea și Rapid, dar și el. Înainte, trebuie să vorbești cu conducerea clubului. Așa e frumos”.

Prezentarea maraton a lui Adrian Mutu s-a încheiat cu o strângere de mână între noul selecţioner al naţionalei U-21 şi directorul tehnic al celor de la FRF, la 48 de minute de la “primul fluier” în care Stoichiţă a început monologul.

„Mă simt onorat, este o mare responsabilitate pentru mine. Vin după Mirel Rădoi, care a făcut istorie cu naționala Under 21, iar acest lucru mă motivează și mai mult. Este o nouă generație talentată, a început bine această campanie. Obiectivul este calificarea la EURO”, Adrian Mutu 

  • 41 de ani are Adrian Mutu 
  • 2 echipe a mai antrenat Mutu în carieră ca “principal”: FC Voluntari şi Al Wahda U-21 

 

Închide ×