LIVE Actualizat 10-08-2022
14:12

Totul despre Real Madrid – Eintracht Frankfurt, Supercupa Europei. Karim Benzema recunoaște că plecarea lui Cristiano Ronaldo l-a ajutat

Primul mare meci internațional al sezonului este Real Madrid - Eintracht Frankfurt, în Supercupa Europei. Un duel care vine ca de obicei într-un moment în care formațiile nu sunt încă puse la punct după pauza de vară.
09.08.2022 | 23:51
Totul despre Real Madrid  Eintracht Frankfurt Supercupa Europei Karim Benzema recunoaste ca plecarea lui Cristiano Ronaldo la ajutat
Atacantul echipei Real Madrid, Karim Benzema, a recunoscut că plecarea lui Cristiano Ronaldo în vara anului 2018 l-a ajutat să devină un fotbalist mai bun. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT
10-08-2022
14:12

Benzema, ajutat de plecarea lui Ronaldo

Atacantul echipei Real Madrid, Karim Benzema, a recunoscut că plecarea lui Cristiano Ronaldo în vara anului 2018 l-a ajutat să devină un fotbalist mai bun.

”E adevărat că am înscris multe goluri. Când Cristiano era aici, aveam un stil diferit de joc, ofeream mai multe pase de gol. M-a ajutat atât pe teren, cât și în afara lui.

Dar în acea perioadă știam că pot face mai multe. Așa că, atunci când a plecat, a venit timpul să-mi schimb jocul, să am ambiții mai mari, iar acum am o perioadă foarte bună.

Nu sunt eu cel care poate spune dacă sunt cel mai bun sau nu. În fiecare an dau totul pentru echipă, mai ales că sunt cel mai bun club din lume. Nivelul meu în fiecare an trebuie să crească, deși sezonul trecut a fost unul foarte bun.

Balonul de Aur nu este în capul meu, primul lucru este echipa. Meritele individuale vin mai târziu, cel mai important este să câștigi trofee cu echipa”, a declarat francezul, conform Marca.

10-08-2022
08:01

Suporterii lui Eintracht Frankfurt, în număr mare în Finlanda

Fanii echipei Eintracht Frankfurt au venit în număr foarte mare la Helsinki pentru Supercupa Europei cu Real Madrid și este clar că vor domina fondul sonor de pe Stadionul Olimpic.

Conform Marca, pe lângă cele 8.000 de bilete oferite de UEFA, suporterii nemți au cumpărat la suprapreț și tichetele puse în vânzare către publicul larg.

De partea cealaltă, Real Madrid va fi susținută doar de 1.800 de fani, astfel că este de așteptat ca Eintracht Frankfurt să joace într-o atmosferă similară celei de pe propriul stadion.

Suporterii nemți au făcut spectacol și în sezonul precedent. La meciul din deplasare cu FC Barcelona au cumpărat foarte multe bilete de pe piața neagră și au fost practic majoritari pe Camp Nou, iar la finala Europa League cu Rangers au făcut un adevărat spectacol la Sevilla, dar au și creat haos pe străzi.

”Galacticii” au câștigat Champions League după o finală încinsă cu Liverpool, scor 1-0, în timp ce nemții au cucerit Europa League la loviturile de departajare, în fața formației lui Ianis Hagi, Rangers.

Real Madrid și Eintracht Frankfurt, bătălie pentru Supercupa Europei

Ediția din acest an al Supercupei Europei le aduce față în față pe Real Madrid și Eintracht Frankfurt. Meciul va avea loc miercuri, 10 august, de la ora 22:00, pe Stadionul Olimpic din Helsinki.

ADVERTISEMENT

Primul joc important al noului sezon va fi transmis în direct pe Digi Sport 1, Orange Sport și Prima Sport, dar detalii în timp real în format LIVE TEXT vă așteaptă și pe site-ul FANATIK.RO.

Partida din capitala Finlandei va fi condusă de o brigadă de arbitri din Anglia, avându-l la centru pe Michael Oliver. Acesta va fi ajutat de asistenții Stuart Burt și Simon Bennett. Rezervă va fi lituanianul Donatas Rumsas, iar în camera VAR se va afla polonezul Tomasz Kwiatkowski.

ADVERTISEMENT

Întâlnirea este una mai degrabă care pune accent pe orgoliul formațiilor de a-și trece în palmares un trofeu, decât pentru sumele de bani puse în joc. Și asta pentru că învingătoarea va primi doar 5.000.000 de euro, în timp ce învinsa se va alege cu 3.800.000 de euro.

Kostic nu va juca la Helsinki

Real Madrid se află în fața primului meci oficial al noului sezon, urmând ca debutul în La Liga să se producă abia în weekend. De partea cealaltă, Eintracht vine după eșecul zdrobitor cu Bayern Munchen, scor 1-6, în prima etapă din Bundesliga.

ADVERTISEMENT

Cu moralul destul de șifonat, nemții au mai primit o lovitură cu puțin înainte de marele meci din Supercupa Europei. Vedeta echipei, sârbul Filip Kostic, nu este în lot, el fiind foarte aproape de un transfer la Juventus Torino.

Madrilenii nu au nicio problemă de lot, iar Carlo Ancelotti poate alinia cea mai bună garnitură. Echipele probabile pentru întâlnirea de la Helsinki sunt următoarele:

ADVERTISEMENT
  • Real Madrid: Courtois – Carvajal, Eder Militão, Alaba, Mendy – Kroos, Casemiro, Modric – Valverde, Benzema, Vinicius
  • Eintracht Frankfurt: Trapp – Toure, Tuta, N’Dicka – Knauff, Sow, Rode, Lenz – Kamada, Gotze – Borre

Tehnologie nouă pentru detectarea ofsaidului

UEFA a anunțat că la meciul dintre Real Madrid și Eintracht Frankfurt va fi testat cel mai nou sistem de detectare a ofsaidului. Botezat SOAT (Semi-Automated Offside Technology), acesta este unul extrem de complex. Foloseşte nu mai puțin de 12 camere montate sub acoperişul stadionului pentru a depista mingea.

Camerele vor monitoriza până la 29 de puncte de date pentru fiecare jucător, calculând poziţia exactă a acestuia pe teren. Vor fi luate în calcul toate membrele şi extremităţile fotbaliştilor, ce pot fi relevante în stabilirea poziției de ofsaid.

Și mingile oficiale vor avea în interior un senzor care vor trimite date către camera de operaţiuni video de 500 de ori pe secundă. Astfel, va fi detectată poziția jucătorilor în momentul atingerii balonului.

”Galacticii” caută a cincea Supercupă a Europei

Cele două formaţii vor fi din nou faţă în faţă pentru prima oară după 62 de ani de la memorabila finală a Cupei Campionilor Europeni din 1960, când Real Madrid cucerea al cincilea său trofeu consecutiv în competiţie, cu o victorie superbă cu 7-3, pe Hampden Park din Glasgow. Alfredo Di Stefano marca atunci trei goluri, iar Ferenc Puskas patru pentru învingători.

Real Madrid a jucat de şapte ori pentru Supercupa Europei, cucerind patru trofee, în 2002 (3-1 cu Feyenoord, la Monaco), 2014 (2-0 cu Sevilla, la Cardiff), 2016 (3-2 după prelungiri, cu Sevilla, la Trondheim) şi 2017 (2-1 cu Manchester United, la Skopje).

În 1998, madrilenii pierdeau cu 0-1 cu Chelsea (Monaco), în 2000 erau învinşi cu 2-1 după prelungiri (golul de aur) de Galatasaray (Monaco), iar în 2018 au pierdut cu 2-4 după prelungiri, cu Atletico Madrid (la Tallinn).

ADVERTISEMENT