Fotbal intern

Totul despre relaţia dintre Mirel Rădoi şi Cosmin Contra. “Nu judecă prin prisma propriului interes!”

12.09.2018 | 23:14
Totul despre relatia dintre Mirel Radoi si Cosmin Contra Nu judeca prin prisma propriului interes

Andrei Vochin, consilierul lui Răzvan Burleanu, a dezvăluit ce fel de relaţie există între Mirel Rădoi, antrenorul “tricolorilor” U21, şi Cosmin Contra, selecţionerul echipei naţionale a României. Oficialul FRF susţine că cei doi au o legătură foarte bună şi colaborează non-stop.

Andrei Vochin a vorbit despre relaţia dintre Mirel Rădoi şi Cosmin Contra, după ce au apărut informaţii că fostul antrenor de la FCSB ar fi avut nevoie la meciul cu Bosnia-Herţegovina U21, scor 2-0, de Cristi Manea şi Denis Drăguş, jucători care fost la seniori şi care au evoluat în partida cu Serbia, scor 2-2, din Liga Naţiunilor.

Ce relaţie există între Mirel Rădoi şi Cosmin Contra

Deşi Cosmin Contra nu i-a lăsat pe Denis Drăguş, Cristi Manea, Răzvan Marin şi Tudor Băluţă la echipa naţională a României U21, Mirel Rădoi a avut şansa să se bazeze pe Dennis Man şi Ionuţ Nedelcearu, doi dintre jucătorii care se află pe lista lui Cosmin Contra pentru meciurile din Liga Naţiunilor. Cei doi selecţioneri au discutat înaintea meciurilor şi au ajuns la un acord.

”Au discutat înainte de convocări, au vorbit ce jucători sunt indispensabili naţionalei mari, cazul lui Manea, şi ce jucători pot fi lăsaţi la naţionala de tineret, chiar daca şi naţionala mare ar fi avut nevoie de ei, cazul lui Nedelcearu. Nişte oameni care sunt cu capul pe umeri şi care nu judecă numai prin prisma propriului interes”, a declarat Andrei Vochin pentru Telekom Sport.

“Da, fost o discuţie telefonică. Întotdeauna naţionala superioară are prioritate. Prin ceea ce a făcut la antrenamente, Drăguş, în toată această săptămână, l-a convins pe Contra că el poate chiar fi o soluţie”, a mai spus Andrei Vochin.

Cei doi selecţioneri îşi fac strategia pe Whatsapp

Consilierul lui Răzvan Burleanu, preşedintele FRF (Federaţia Română de Fotbal), susţine că Mirel Rădoi şi Cosmin Contra discută non-stop pe Whatsapp, dar şi cu alţi antrenori de la juniori, până la nivelul de 16 ani. ”Vorbesc pe Whatsapp, da. Văd jucători, îşi comunică între ei, îşi trimit foile de joc de la unii la alţii, aici sunt incluşi şi antrenorii de juniori, până la nivelul de 16 ani”.

După meciul Portugalia U21 – România U21, scor 1-2, Mirel Rădoi a apelat la Cosmin Contra pentru că i-ar fi dorit pe Denis Drăguş şi Cristi Manea, după ce Ionuţ Nedelcearu şi Andrei Ivan au fost eliminaţi şi nu au putut juca în partida cu Bosnia-Herţegovina, dar până la urmă s-a ajuns la concluzia că cei doi pot fi utili în meciul de la Belgrad.

Mirel Rădoi îi dorea pe Drăguş şi Manea

După ce Cosmin Contra i-a transmis lui Mirel Rădoi că doreşte să-i folosească pe Denis Drăguş şi Cristi Manea în meciul Serbia – România, scor 2-2, în Grupa 4, Seria C, din Liga Naţiunilor, Mirel Rădoi a decis să-i cheme la echipa naţională de tineret U21 pe Robert Moldoveanu şi Ricardo Grigore, doi jucători din lotul lui Florin Bratu.

Echipa naţională a României se luptă cu Muntenegru, Lituania şi Serbia pentru prima poziţie din Grupa 4, Seria C, din Liga Naţiunilor. De partea cealaltă, “tricolorii” mici sunt la un pas să se califice la Campionatul European 2019 care o să aibă loc în San Marino şi Italia.