Fotbal intern

Totul despre Spartak Moscova, clubul care dă 11,4 milioane pe Ianis Hagi! Patron miliardar, suporteri pătimași, tradiție, dar și un loc în primul 11 pentru fiul “Regelui”

07.07.2019 | 12:20
Totul despre Spartak Moscova clubul care da 114 milioane pe Ianis Hagi Patron miliardar suporteri patimasi traditie dar si un loc in primul 11 pentru fiul Regelui

Ianis Hagi e la un pas să aleagă Spartak Moscova drept destinaţia pentru transfer. După un sezon grozav la Viitorul, unul dintre cei mai promițători tineri fotbaliști români e la un pas să ajungă în campionatul Rusiei, acolo unde se investesc sume enorme de bani comparativ cu fotbalul românesc. FANATIK a analizat pentru dumneavoastră clubul care a înaintat oferta-bombă pentru Ianis și șansele acestuia de a evolua constant. 

Totul despre Spartak Moscova, clubul care dă 11,4 milioane de euro pe Ianis Hagi

Cu un total de 38 de trofee, Spartak Moscova este cel mai titrat club din Rusia, ultima dată cucerind titlul în 2017. De atunci însă, echipa se află în regres, terminând sezonul anterior abia pe locul 5, la 15 puncte în urma lui Zenit. Acest lucru nu i-a picat deloc bine patronului Leonid Fedun, unul dintre cei mai bogați oameni din Rusia, cu o avere estimată la 9,2 miliarde de dolari. Fedun, care totodată este acționar majoritar al celebrului brand Lukoil, are de gând să readucă echipa în top după două sezoane mai puțin reușite.

Oleg Kononov e antrenorul echipei

Antrenorul lui Spartak este Oleg Kononov, un tehnician în vârstă de 53 de ani care a scris istorie pe banca lui Kuban Krasnodar, club pe care l-a dus în premieră în Europa în 2015, când a încheiat campionatul pe un neverosimil loc 3. Spartak l-a luat de la Arsenal Tula în noiembrie anul trecut, după ce acesta își petrecuse doar câteva luni pe banca acelei echipe, semn că patronul miliardar l-a vrut cu orice preț.

Spartak Moscova va fi noua echipă a lui Ianis Hagi
Spartak Moscova va fi noua echipă a lui Ianis Hagi

Ianis Hagi poate juca titular fără probleme

Poate cea mai importantă veste este aceea că Ianis Hagi are un loc în primul 11 al lui Spartak la ora actuală. Moscoviții au avut cel mai slab atac dintre primele șapte clasate anul trecut, jucătorii din ofensivă dezamăgind. Cei mai valoroși jucători din lot sunt apărătorii, iar asta s-a văzut în stagiunea precedentă, când Spartak a impresionat doar în plan defensiv.

În schimb, în zona de atac îi regăsim pe Luiz Adriano, fostul jucător al lui Mircea Lucescu la Șahtior, ajuns între timp la 32 de ani. Brazilianul a avut un sezon slab anul trecut. Sofiane Hanni este și el un nume important din atac, algerianul venind de la Anderlecht, acolo unde era căpitanul lui Stanciu și Chipciu. De curând, Spartak l-a achiziționat și pe Ezequiel Ponce, de la Roma. Însă toți acești jucători au cote de piață mult mai mici decât cea pe care Ianis o are în prezent. De altfel, cu o sumă de transfer de 11,5 milioane de euro, Ianis ar deveni al doilea cel mai valoros jucător din lot, după fundașul Roman Zobnin, evaluat la aproximativ 15 milioane de euro.

Spartak Moscova va intra în turul 3 preliminar din Europa League, acolo unde poate da chiar peste Viitorul, dacă sorții vor decide astfel și dacă echipa lui Gică Hagi o va elimina pe Antwerp.

Spartak are suporteri pătimași

Într-un interviu acordat recent, Dan Petrescu spunea că-i recomandă lui Ianis să meargă la Spartak pentru că este cea mai iubită echipă din Rusia. Ultrașii echipei din Moscova fac o atmosferă spectaculoasă la fiecare meci, fiind extrem de apreciați în Europa de Est. Spartak evoluează pe Otkritie Arena, o arenă ultramodernă, dată în folosință în 2014 și cu o capacitate de 45.000 de locuri. Aceasta a costat 200 de milioane de euro.

Campionatul Rusiei începe în același timp cu cel al României, astfel că Ianis Hagi se află la același nivel de pregătire cu viitorii săi colegi. Primul meci al moscoviților va fi pe 13 iulie cu nou-promovata Sochi. Spartak are marele derby cu ȚSKA pe 19 august.

Tags: