Fotbal intern

Tragerea la sorţi pentru Euro 2019! România, în grupă cu Anglia, Franţa şi Croaţia!

23.11.2018 | 19:28
Tragerea la sorti pentru Euro 2019 Romania in grupa cu Anglia Franta si Croatia

FANATIK îți prezintă tot ce trebuie să știi despre tragerea la sorți a grupelor Campionatului European Under 21 din 2019, competiție care va avea loc în Italia și San Marino.  A devenit oficial după ce s-au aflat și ultimele echipe naționale calificate, faptul că România va face parte din urna a treia, adică ultima, din care se vor extrage echipele.

UPDATE, ora 19:33. Adversarele României de la Euro U21: 

Grupa A: Italia, Belgia, Polonia, Spania

Grupa B: Germania, Austria, Serbia, Danemarca

Grupa C: Anglia, Croaţia, România, Franţa


UPDATE, ora 18:50. În 10 minute începe tragerea la sorţi pentru grupele Euro 2019. Andrea Pirlo va fi cel care va efectua tragerea. 

Astfel, alături de jucătorii lui Mirel Rădoi, în aceeași urnă se mai află naționale redutabile, cum ar fi Serbia, Croaţia, Belgia, Austria şi Polonia. Se complică și mai rău situația atunci când privim celelalte două urne. Pe primul panou sunt Italia, Germania şi Anglia, în timp ce urna a doua are și ea în componență câteva naționale de temut. Spania, Danemarca şi Franţa. Deocamdată un singur lucru este bătut în cuie. Țara gazdă, Italia este cap de serie în Grupa A, Germania va conduce Grupa B, iar Anglia începe Campionatul European ca „șefă” peste Grupa C.

Totul despre tragerea la sorți a grupelor Campionatului European U21 din 2019! Meciul de fotbal amical dintre Romania U21 si Belgia U21, disputat pe stadionul Dr. Constantin Radulescu din Cluj-Napoca, joi, 15 noiembrie 2018. © FOTO: Mircea Rosca / www.SportPictures.ro
Mirel Rădoi așteaptă tragerea la sorți pentru grupele CE 2019

Cum arată urnele pentru tragerea la sorți a CE 2019 și cum se desfășoară turneul

Urna 1: Italia, Germania, Anglia.
Urna 2: Spania, Danemarca, Franţa.
Urna 3: Serbia, Croaţia, Belgia, Austria, Polonia, România.

12 echipe naționale s-au calificat la Campionatul European de tineret. Acestea vor fi împărțite în trei grupe de câte 4 formații. Ca să ajungă în semifinale, tricolorii lui Rădoi trebuie să termine grupa pe primul loc sau să fie cel mai bun loc 2. Cele patru reprezentative care se califică în penultimul act obțin automat și biletele pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo care se vor desfășura în 2020.

Unde are loc tragerea la sorți și unde se joacă CE 2019

De remarcat că tragerea la sorți a grupelor va avea loc într-un loc cu totul special. Astfel, italienii au invitat pe toată lumea la muzeul fabricii Lamborghini din Bologna. Toți oficialii prezenți vor putea să-și „clătească” ochii cu o adevărată colecție de motoare din care fac parte mai multe piese care au scris istorie în lumea automobilismului. Apoi, oaspeții vor fi invitați în sala în care va avea loc tragerea la sorți.

Trieste, Udine, Cesena, Bologna, Reggio Emilia şi Serravalle din San Marino sunt cele șase orașe care vor găzdui partide la Campionatul European de tineret. Turneul final se va desfășura  între 16 şi 30 iunie 2019, iar tragerea la sorţi este programată vineri, de la ora 19:00.