Fotbal intern

Vânzarea drepturilor TV pentru meciurile din Liga 1 Betano. FANATIK a fost prezent: Liga 1 în străinătate, când implementăm sistemul VAR şi încă o decizie categorică anunţată astăzi

22.04.2019 | 13:12
Vanzarea drepturilor TV pentru meciurile din Liga 1 Betano FANATIK a fost prezent Liga 1 in strainatate cand implementam sistemul VAR si inca o decizie categorica anuntata astazi

FANATIK se află la sediul LPF (Ligii Profesioniste de Fotbal), acolo unde are loc o conferință de presă în care Gino Iorgulescu va oferi toate informațiile despre vânzarea drepturilor TV pentru meciurile din Liga 1 Betano. Astăzi va fi anunțat parteneriatul media dintre LPF și EAD.RO Interactive SRL, firma care plătește 28 de milioane de euro pe an pentru drepturile TV.


UPDATE 12:56 / Gino Iorgulescu a vorbit din nou despre sistemul VAR: “Președintele Burleanu ne-a asigurat că există fonduri de la FIFA pentru implementarea VAR si vor fi accesate, dar e nevoie de minimum 6 luni. Cel mai sigur din 2020 – 2021 va fi şi VAR. Eu sunt de acord sa vina arbitri străini să conducă in Liga 1 şi acum, nu doar cu VAR! Nu e însă în competenţa noastră să decidem asta”. Iar Robert Pongracz  a continuat:  “Am discutat cu firme de afară pentru sistemul VAR! Aşteptăm lista de preţuri”


UPDATE 12:48 / Nicoară a oferit alte detalii despre vânzarea drepturilor TV: “Costurile de productie depășesc 120 de mii de euro pentru un meci! Nici macar PRO TV, care este lider, nu isi poate permite să plătească singură această suma. Nu s-a făcut licitație pentru ca drepturile s-ar fi blocat într-o singură reţea. EAD poate iesi din contract doar daca scade drastic numarul de echipe din prima ligă!”


UPDATE 12:43 / Orlando Nicoară, directorul EaD, a făcut un anunţ în premieră: “E posibil sa avem societăți noi din țară și străinătate interesate de drepturile TV”


UPDATE 12:36 / Gino Iorgulescu a explicat de ce a optat pentru varianta EaD: “Nu am vândut către televiziuni pentru ca nu suntem specialiști. Daca EAD obține bani in plus, nu ne interesează. Noi vrem sa primim banii pe care i-am negociat”. Iar secretarul Justin Ştefan a ţinut să infirme orice bănuială: “Nu există comision pentru acest contract”


UPDATE 12:35 / Aşa cum s-a anunţat, contractul este de 28 de milioane de euro anual plus TVA, urmând să fie plătiţi 30% în mod egal şi 70% din bani în funcţie de performanţele din sezon. “Există garanţii. Trebuie să depună garanţii bancare pentru orice rată. Dacă nu se respectă, Liga poate rupe contractul a doua zi, dar suntem convinşi că nu va fi cazul”, a explicat Justin Ştefan în cadrul conferinţei de presă.


UPDATE 12:28 / S-au luat deja măsuri categorice în Liga 1. LPF şi EaD au blocat transmisiile pirat pe Youtube şi sunt în discuţii cu gigantul Facebook  pentru acelaşi lucru. Nu se vor mai putea da imagini pe alte platforme. Mai mult, vor să revoluţioneze publicitatea pe stadioanele din Liga 1.


UPDATE 12:20 / “De unde plecăm?”. EaD a prezentat audienţa spectatorilor la meciurile din Liga 1, iar Craiova este pe primul loc, peste FCSB. În schimb, Dinamo este sub Călăraşi.


UPDATE / A început conferinţa de la sediul LPF. Gino Iorgulescu, Robert Pongracz (vicepreşedinte LPF), Juştin Ştefan (secretar LPF), Ionuţ Calancia (director economic LPF) şi Orlando Nicoară, noul director EaD, sunt prezenţi.


Totul despre vânzarea drepturilor TV pentru meciurile din Liga 1 Betano

La conferința de presă care începe la ora 12.00, la sediul Ligii Profesioniste de Fotbal, vor participa conducerea LPF și directorul general al EAD.RO Interactive SRL, Orlando Nicoară. Contactul drepturilor TV pe următorii 5 ani a fost aprobat în Adunarea Generală care a avut loc în urmă cu o săptămână, iar suma ajunge la 28 de milioane fără TVA pe an.

EAD.RO Interactive SRL va vinde drepturile TV celor care sunt interesați, ca și până acum. Pe lângă Telekom Sport, Look Plus și Digi Sport, mai există și interes din străinătate, lucru anunțat de Gino Iorgulescu, președintele LPF. “Contractul drepturilor TV pe următorii 5 ani s-a aprobat în Adunarea Generală. Suma este de 28 de milioane fără TVA.  Firma respectivă o să vândă celor care sunt interesaţi, ca şi până acum. E şi un interes din străinătate, dar acele societăţi trebuie să ia legătura cu firma care deţine exclusiv drepturile TV”.

Fază de joc din meciul Viitorul – FCSB, scor 1-1

Cum a crescut prețul drepturilor TV în Liga 1 de la începutul anilor 2000

  • 2000 – 2004 – 12,2 milioane de dolari (ProTV)
  • 2004 – 2008 – 28,2 milioane de dolari (Telesport)
  • 2008 – 2011 – 101,15 milioane de euro (Antena 1 și RCS)
  • 2011 – 2014 – 101,18 milioane de euro (RCS-RDS)
  • 2014 – 2019 – 167 de milioane de euro (Intel Sky Broadcast

Firma EAD.RO Interactive SRL, cea care a achiziționat drepturile TV pentru meciurile din Liga 1 Betano, are sediul în sectorul 1 din București, iar administrator este Ștefan Ilie. Asociați la această firmă sunt Iuga Vasile, Pazara Cristina și Tomșa Gheorghe Adrian, cel din urmă fiind unul dintre oamenii importanți în negocierile dintre LPF și firma EAD.RO Interatcive SRL și este propietarul Clever Media, care deținde Look TV, Look Plus, site-ul profit.ro și acțiuni la AKTA.

Tags: