ADVERTISEMENT
Fotbal international

Totul pentru Cupa Angliei! Sacrificiu uluitor înainte de calificare: “A fost un coșmar”

Autor: Eduard Dimiean | 09.01.2021 | 23:34
Totul pentru Cupa Angliei! Sacrificiu uluitor înainte de calificare:
Totul pentru Cupa Angliei! Sacrificiu uluitor înainte de calificare: "A fost un coșmar"

Dorința de a cuceri Cupa Angliei îi face pe unii să dea totul chiar în condiții aproape imposibile. Responsabilul de gazon pe stadionul celor de la Chorley, Ben, a făcut un sacrificiu uluitor înainte de partida contra celor de la Derby County.

ADVERTISEMENT

Chorley, echipă care evoluează în liga a șasea din Anglia, a eliminat-o pe de Derby County și s-a calificat surprinzător în 16-mile Cupei Angliei.

Golurile calificării au fost marcate de Hall și Calveley în minutele 10, respectiv 84, iar echipa lui Wayne Rooney a fost eliminată din Cupa Angliei.

Totul pentru Cupa Angliei! Sacrificiu uluitor înainte de calificare: “A fost un coșmar”

Deși părea o misiune imposibilă la început pentru Chorley, aceștia au eliminat-o pe Derby County, însă nimic nu ar fi fost posibil fără contribuția esențială a îngrijitorului de gazon de la stadion.

ADVERTISEMENT

Acesta a petrecut o noapte la stadion, într-un cort pe gazon pentru a se asigura că, în ciuda frigului meciul se va desfășura la timp: “A fost un coșmar… generatorul s-a stricat.. .mă credeți sau nu, omul care a reparat generatorul a venit chiar de la Derby”, a declarat Ben.

Fotbaliștii au sărbătorit victoria la vestiare pe super-hitul lui Adele, “Someone Like You”, interpretat într-o variantă inedită, cu ocazia marii calificări în faza următoare a celebrei competiții.

Recorduri din Cupa Angliei

Cupa Angliei este cea mai veche competiţie fotbalistică din istoria fotbalului. Arsenal este echipa care a cucerit cele mai multe trofee 14 la număr, fiind urmată de Manchester United cu 12 şi de Chelsea cu 8 trofee.

ADVERTISEMENT

Tottenham (8), Liverpool şi Aston Villa (7), Newcastle şi Manchester City (6) sunt şi ele pe lista celor mai titrate echipe din competiţia înfiinţată în anul 1871.

Victoria la cea mai mare diferență de scor din istorie a fost înregistrată pe 15 octombrie 1887, la meciul dintre Preston North End și Hyde scorul fiind 26-0.

ADVERTISEMENT
Tags:
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!