Vacanță de coșmar pentru un grup de copii de 11 – 13 ani aflați într-o tabără în județul Harghita.
Marți seara, mai multe echipaje medicale de urgență s-au deplasat în stațiunea Lacu Roşu, în Harghita. Aici, un număr de 20 de copii, aflați în tabără la o pensiune, prezentau simptome de toxiinfecție alimentară, scrie Ziar Harghita.
”Ca urmare, acolo s-au deplasat trei echipaje, cu ATPVM (autospeciala pentru transport personal şi victime multiple) din cadrul Detaşamentului de Pompieri Miercurea Ciuc, o ambulanţă SMURD şi o ambulanţă SAJ Gheorgheni”, informează ISU Harghita.
Copiii din această tabără de la Lacu Roșu, cu vârste cuprinse între 11 și 13 ani, au fost evaluați medical de echipajele SAJ și SMURD.
Inițial, toți au refuzat transportul la spital. Ulterior, în jurul miezului nopții, 13 copii au fost transportați la spital, acolo unde au rămas internați peste noapte. Din fericire, aceștia nu sunt în stare gravă. Doar 2-3 sunt mai deshidratați.
Tot marți, o problemă similară a fost raportată și în județul Suceava. O parte dintre cei aproximativ 50 de turiști cazați la o pensiune în Sucevița au prezentat simptome de toxiinfecție alimentară și au solicitat asistență medicală prin serviciul de urgență 112.
Purtătorul de cuvânt al Serviciului Județean de Ambulanță Suceava, dr. Adrian Săraru, a spus că este posibilă o toxiinfecție alimentară. Se pare că aproximativ 15 persoane prezintă simptome de greață, vărsături, dureri de cap și dureri abdominale.
”Au fost dirijate 8 ambulanțe, dintre care și o ambulanță cu medic de la Suceava, pentru o mai bună gestionare a trierii pacienților”, a declarat medicul, conform MonitorulSV.
Din primele informații oferite de presa locală, se pare că turiştii ar fi mâncat luni supă de pui, brânză de burduf și tocăniță din carne de porc, șnițel de pui și cartofi prăjiți și pandișpan cu mere. DSP Suceava anunță începerea unei anchete în acest caz.