News

Tractor plin de saci cu gunoi, pe plaja din Saturn. Turiştii, revoltaţi: “Nu poți reda mirosul emanat”

Câteva fotografii realizate recent de un fotograf pe plaja Saturn au readus în actualitate calitatea serviciilor oferite în turismul românesc, o temă din ce în mai prezentă în societatea românească.
11.07.2022 | 16:00
Gunoaie și fiare vechi pe plaja Saturn. Foto: Dan Mihai Bălănescu
ADVERTISEMENT

Totul a pornit la un tractor și o remorcă folosite pentru a transporta gunoiul, dar care au fost uitate în soare. Din cauza căldurii, gunoaiele au început să emane mirosuri pestilențiale.

Gunoaie în putrefacție și fiare vechi pe plaja Saturn

Totuși, așa cum se poate observa și în imaginile realizate de fotograful Dan Mihai Bălănescu, au fost și câțiva turiști care nu au avut mirosul atât de bine dezvoltat. Mai mult, ei au profitat de structura remorcii pentru a se odihni puțin.

ADVERTISEMENT

Imaginile postate pe Facebook au atras multe reacții negative și critice la adresa turismului românesc, care de la un an la altul pare că rămâne și mai mult în urma concurenților din Bulgaria și Grecia, două destinații apreciate de români.

Litoral România 2022, atât putem. Plaja Saturn 2022, la prețuri de Maldive. 450 lei camera pe noapte, 100 lei parcare privată pentru 24 de ore, 40 lei un șezlong, 15-20 lei/100g piept de pui.

ADVERTISEMENT

Oamenii aceștia au plătit pentru o vacanță românească. Happy families (n.r. – familii fericite) #atatsaputut #romania #avemcuce”, se arată în postarea fotografului Dan Mihai Bălănescu.

Mai departe, acesta s-a referit la mirosul greu de suportat din cauza faptului că gunoaiele intraseră în putrefacție: ”Din păcate, în fotografie nu poți reda și mirosul emanat de la zeama gunoiului ce se scurgea din acei saci sparți.”

ADVERTISEMENT

Baschet pe nisip pe plaja Saturn

Văzând imaginile, o turistă a comentat cu mult regret: ”Învățare de minte! Românul dă buluc pe litoralul românesc, strâmbă puțin din nas, se descarcă pe Facebook și cam atât. Ar trebui să nu se mai ducă.

Doar așa se poate schimba ceva. Prin absența turiștilor, nu cu gradul de ocupare de 150%.” La rândul său, un alt turist a reacționat cam în aceeași manieră: ”Am renunțat de șapte, opt ani la litoralul nostru. Ajung doar cu filmări sau treabă pe acolo.”

ADVERTISEMENT

Și pentru ca tabloul de pe plaja Saturn să fie complet, fotograful a publicat și o imagine cu un coș de baschet amplasat pe nisip. Desigur, au apărut imediat multe comentarii ironice, majoritatea referitoare la inutilitatea investiției și la faptul că e greu să bați mingea de baschet pe nisip.

ADVERTISEMENT