Life

Tradiții de Florii 2021. Cum ne putem îndeplini dorințele. Lidia Fecioru și Mihai Voropchievici au dezvăluit totul

24.04.2021 | 21:46
Traditii de Florii 2021 Cum ne putem indeplini dorintele Lidia Fecioru si Mihai Voropchievici au dezvaluit totul
Tradiții de Florii 2021. Cum ne putem îndeplini dorințele. Lidia Fecioru și Mihai Voropchievici au dezvăluit totul. Sursa foto: antena3.ro. Colaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Lidia Fecioru și Mihai Voropchievici au dezvăluit cum ne putem îndeplini cele mai aprige dorințe în ziua de Florii. Cei doi au scos la iveală câteva tradiții de care oamenii pot ține cont pentru a-și vedea visele împlinite. 

Numerologul și cunoscutul bioenergoterapeut au precizat în cadrul emisiunii „Adevăruri ascunse”, prezentată de Cătălina Porumbel, la Antena 3, ce trebuie să facem în duminica de Florii pentru a ne merge bine în tot ce vrem să realizăm.

ADVERTISEMENT

Cei doi au scos la suprafață tradiții și obiceiuri, mai vechi și mai noi, care au menirea de a proteja casa, de a spori norocul sau pentru a avea semne bune în plan sentimental.

Lidia Fecioru și Mihai Voropchievici, tradiții și obiceiuri pentru împlinirea viselor de Florii

Una dintre primele tradiții amintite de Lidia Fecioru și Mihai Voropchievici are foarte mare legătură cu crenguța de salcie de la sărbătoarea de Florii de anul trecut. Mâine, pe 25 aprilie,, aceasta se arde pentru a aduce noroc și prosperitate.

ADVERTISEMENT

Cât despre ziua de Florii de anul acesta, credincioșii trebuie să aducă în casă o crenguță nouă de salcie, care se sfințește. Se poate tămâia cu ea la cimitir, acolo unde le putem pune celor plecați la Ceruri o parte din ea, salcia fiind cunoscută ca un talisman de protecție.

Salcia este asemănată cu un pom sfânt, acesta fiind și motivul pentru care plânge tot timpul. Ea s-a așternut drept pod pentru Maica Domnului și de aceea stă aplecată. La cimitir se mai poate merge și cu flori, care se sfințesc și se așază la icoane.

ADVERTISEMENT

Totodată, crenguțele uscate de salcie se pot toca mărunt, se ard sau se fac cenușă. Compoziția obținută se poate pune la florile cărora nu le merge bine, să își revină.

Se spune că este bine să dai viață la ceva în Duminica Floriilor, de aceea se poate planta un pom, sădi flori sau pune diferite semințe pentru vară. De asemenea, se plantează și pomi sau arbuști cu pomișoare.

ADVERTISEMENT

Fetele tinere, care doresc să se căsătorească cât mai curând, trebuie neapărat să se împărtășească în această zi de mare sărbătoare. Tot ele pot face coronițe care se aruncă pe acoperișul casei. În cazul în care aceasta cade înseamnă că fata respectivă se mărită.

Totodată, un alt obicei spune ce trebuie să facă oamenii care simt că au dureri de spate. În Duminica Floriilor e bine să se înconjoare cu o funie și să iasă din cercul format de ea. În felul acesta durerea va dispărea, în caz contrar va ține până la sfârșitul anului.

În Duminica Floriilor nu avem voie să fim supărați. Dacă ești supărat, așa îți merge tot anul. Este bine să dai din puținul pe care îl ai, să dăruiești celor mai puțin norocoși. Ziua de Florii este ziua în care Isus a acceptat să i se spună Împărat, de aceea este egală cu ziua Paștelui.

ADVERTISEMENT