Life

Tradiții și obiceiuri de postul Sfintei Maria. Ce nu e bine să faci dacă vrei să îți meargă bine

Tradiții și obiceiuri de postul Sfintei Maria. Iată care sunt lucrurile pe care trebuie să le eviți dacă vrei să îți meargă bine și să ai noroc tot anul. Ce arată superstițiile din bătrâni.
01.08.2022 | 08:46
Traditii si obiceiuri de postul Sfintei Maria Ce nu e bine sa faci daca vrei sa iti mearga bine
Tradiții și obiceiuri de postul Sfintei Maria. Foto: wowbiz
ADVERTISEMENT

Postul Sfintei Maria este al treilea cel mai important post din an. Iată ce tradiții și obiceiuri sunt legate de această dată.

Tradiții și obiceiuri de postul Sfintei Maria

Postul Sfintei Maria este unul dintre cele mai importante de peste an. Acesta începe pe 1 august și ține până pe 14 august, fiind una dintre cele mai scurte perioade de post.

ADVERTISEMENT

Pe 15 august sărbătorim Adormirea Maicii Domnului, moment în care credincioșii merg la biserică să sfințească bucate alese și să le dea apoi de pomană.

De asemenea, tot atunci își sărbătoresc ziua circa două milioane de români. Se spune că începând din această zi, natura începe să se pregătească de toamnă.

ADVERTISEMENT

Păsările călătoare încep să părăsească zonele care le-au fost casă pe perioada verii, iar animalele târâtoare se spune că intră în pământ, pentru a se adăposti de frigul ce urmează să vină.

Se spună că femeile gravide pot ține acest post, deoarece este unul ușor, iar Maica Domnului le va ajuta la durerile nașterii dacă au avut grijă să postească.

ADVERTISEMENT

Ce trebuie să faci neapărat în postul Sfintei Maria

Un lucru foarte important care trebuie făcut de Adormirea Maicii Domnului, poate chiar înainte de post, este să îi iertăm pe cei care ne-au greșit. Oamenii care au fost certați trebuie să se împace.

De Schimbarea la Față a Domnului, numită și Obrejenie, sărbătoare aflată în timpul postului Maicii Domnului, cinstită pe 6 august, se spune că nu trebuie să mâncăm struguri, pentru că altfel ne va durea burta tot anul.

ADVERTISEMENT

Se spune, de asemenea, că de Schimbarea la Față a Domnului, iarba încetează să mai crească, iar fetele nu trebuie să se spele pe cap deoarece nu le va mai crește părul.

De Schimbarea la Față a Domnului nu se spală, pentru că cei care o vor face se vor umple de păduchi.

În ziua de 15 august, când sărbătorim intrarea în împărăția cerurilor a Maicii Domnului, femeile nu au voie să se tundă și să arunce părul.

ADVERTISEMENT