News

Trafic de coșmar prin Vama Giurgiu, după ce bulgarii au început să repare podul peste Dunăre. Șoferii mașinilor mari, cei mai afectați

Trecerea graniței dintre România și Bulgaria se desfășoară cu dificultate după începerea lucrărilor de reparații la Podul Prieteniei, demarate de Bulgaria.
18.06.2022 | 16:08
Trafic de cosmar prin Vama Giurgiu dupa ce bulgarii au inceput sa repare podul peste Dunare Soferii masinilor mari cei mai afectati
Podul de la Giurgiu a intrat în reparații pe partea bulgară
ADVERTISEMENT

Bulgaria a început reparațiile la Podul Prieteniei și drumul național Ruse-Razgrad, începând de sâmbătă, 18 iunie 2022. Acest lucru a dus, însă, la o îngreunare a condițiilor de trafic și la întârzieri mari la timpii de așteptare în vamă. Cei mai afectați sunt șoferii de camion.

Podul de la Giurgiu a intrat în reparații

Autoritățile române susțin că autovehiculele mari, care transportă marfă, pot aștepta chiar și 180 de minute, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu.

ADVERTISEMENT

“Timpul de aşteptare la controlul de frontieră pentru camioane, la ieşirea din România prin PTF Giurgiu, a ajuns sâmbătă la 180 de minute, după ce partea bulgară a demarat, la ora 11,00, lucrări de reabilitare la pavajul asfaltic din porţiunea bulgară a Podului Prieteniei care face legătura între Giurgiu şi Ruse şi la drumul naţional Ruse – Razgrad”, a declarat sâmbătă purtătorul de cuvânt al ITPF Giurgiu, Raluca Dumitrache.

Sâmbătă, camioanele care tranzitau punctul de trecere a frontierei pe direcția de intrare în țară, au avut un timp de așteptare de 40 de minute.

ADVERTISEMENT

Bulgarii nu au vrut să mai amâne lucrările

Și autoturismele au așteptat mai mult să treacă din România în Bulgaria și invers. La ieșirea din țară, acestea au stat la rând în medie 20 de minute, iar la intrarea înspre Giurgiu, aproximativ 10 minute.

Autoritățile bulgare au anunțat că lucrările la sectoarele de drum menționate se vor desfășura în perioada 18-26 iunie 2022. Acestea vor consta, în general, în reparația carosabilului.

ADVERTISEMENT

Autoritățile bulgare au refuzat să amâne lucrările, deși Ministerul Transporturilor din România a solicitat acest lucru, în urmă cu o săptămână.

Traficul pe podul Giurgiu-Ruse s-a dublat față de anul trecut

În cazul în care valorile de trafic vor crește în perioada următoare, autoritățile române iau în calcul și măsuri alternative, cum ar fi redeschiderea tranzitării cu bacul pe Dunăre, însă lucrările de dragare nu vor fi gata mai devreme de două luni.

ADVERTISEMENT

Conform unor date oficiale, valorile de trafic în punctul de trecere a frontierei Giurgiu-Ruse sunt duble față de anul trecut, după ce această vamă a început să fie folosită de șoferii ucraineni spre Balcani. De asemenea, din ce în ce mai mulți turiști români care pleacă în vacanțe în Bulgaria, Grecia sau Turcia, tranzitează această vamă.

ADVERTISEMENT