News

Traficanții de droguri sunt din ce în ce mai inventivi. Un bucureștean vindea cannabis sub masca unui livrator de mâncare pe bicicletă

Un bucureștean a fost reținut de polițiști după ce s-a descoperit că acesta avea câteva kilograme de cannabis acasă, pe care le vindea în mod regulat, în fiecare joi.
27.11.2021 | 12:40
Traficantii de droguri sunt din ce in ce mai inventivi Un bucurestean vindea cannabis sub masca unui livrator de mancare pe bicicleta
Un bărbat transporta droguri sub acoperirea unui livrator de mâncare. Sursa foto: DIICOT, colaj Fanatik.
ADVERTISEMENT

Traficanții de droguri încearcă întotdeauna să găsească noi metode pentru a-și livra marfa. Aceștia trebuie să fie mai mereu cu un pas înaintea autorităților, pentru a putea prospera.

Pentru încă un traficant de substanțe interzise, însă, aventura s-a încheiat, cel puțin temporar, după ce a fost reținut de procurorii DIICOT.

ADVERTISEMENT

Aceștia au descins la adresa suspectului, pe care îl bănuiau că distribuia cantități mari de cannabis direct la domiciliul său din București. Se pare că acesta avea o rețea de dealeri de nivel mai mic, cărora le distribuia cantități mari de droguri, ”la program.”

Astfel, respectivul își chema colaboratorii la domiciliul său în fiecare zi de joi. De aici, fiecare dintre vânzători pleca cu câteva kilograme de cannabis.

ADVERTISEMENT

În cadrul percheziției domiciliare pe care au efectuat-o procurorii DIICOT, au fost descoperite nu mai puțin de 4,15 kilograme de cannabis. Alături de droguri, oamenii legii au ridicat și 36.880 de lei și 750 de euro.

A venit să cumpere droguri după ce plecase de la DIICOT

Mai mult, procurorii DIICOT au fost ”surprinși” în timpul percheziției domiciliare de vizita a doi alți cumpărători. Unul dintre ei venise să achiziționeze cannabis chiar după ce plecase de la sediul Direcției împotriva crimei organizate, unde fusese prezent pentru a i se prelungi măsura controlului judiciar. Respectivul era cercetat într-un alt dosar, tot pentru trafic de stupefiante.

ADVERTISEMENT

Oarecum inedita descoperire a procurorilor era modul de transport al drogurilor pe stradă. La percheziții, a fost găsită o geantă de livrator de mâncare, semn că unele persoane profită de aceste cutii pentru a transport cu totul alte produse decât cele pentru care au fost destinate aceste genți.

În urmă cu doar câteva zile, autoritățile au desfășurat o acțiune de amploare la nivel național, în timpul căreia au efectuat sute de percheziții la traficanți de stupefiante din România. Unii dintre ei au fost de-a dreptul surprinși de vizita mascaților, crezând că sunt vizitați de rivali. Un interlop a fost înregistrat în timp ce amenință agenții că va chema poliția, în timp ce altul a fost surprins în timp ce voia să sară pe fereastră, de teamă că ar fi fost călcat de persoane cu care ar fi avut probleme în trecut.

ADVERTISEMENT

Și activistul Cristian Dide se află acum în arest preventiv din cauza problemelor cu drogurile. În cadrul unei mișcări de protest, Dide a comandat colete cu marijuana, pe care le-a trimis la mai multe sedii DIICOT.

ADVERTISEMENT