ADVERTISEMENT
News

Trafic feroviar blocat pe linia București – Constanța. Un alt tren a deraiat, la Fetești

Circulația trenurilor spre mare este blocată. Un tren care circula pe linia București - Constanța a deraiat, la Fetești
| 21.07.2021 | 16:54
Trafic feroviar blocat pe linia București - Constanța. Un alt tren a deraiat, la Fetești
Trafic feroviar blocat pe linia București - Constanta. Un alt tren a deraiat, la Fetești Sursa foto: Facebook / Lucian Luci

Circulația trenurilor este blocată pe Magistrala M 800 Bucureşti – Constanţa. Cinci vagoane ale unui tren de marfă au deraiat.

ADVERTISEMENT

Garnitura de marfă aparține operatorului ROFERSPED. Aceasta avea un total de 40 de vagoane.

Trafic feroviar blocat pe linia București – Constanta. Un alt tren a deraiat, la Fetești

Tren deraiat, la Fetești
Tren deraiat, la Fetești
Sursa foto: Facebook / Lucian Luci

„Compania Naţională de Căi Ferate “CFR” SA informează că magistrala București – Constanța este blocată la intrare în stația CF Fetești, pe ambele sensuri de circulație, din cauza deraierii a cinci vagoane din compunerea unui tren de marfă, care aparține operatorului ROFERSPED,” a transmis CFR.

„Din compunerea trenului de marfă, care circula în relația Constanța Port – Lehliu, la ieșire din stația CF Fetești au deraiat 5 din cele 40 de vagoane ale garniturii, ambele fire de circulație fiind avariate în urma deraierii,” a adăugat.

ADVERTISEMENT

Instituția a mai informat că operatorii de transport feroviar de călători vor stabili rutele deviate, pentru a menține operațional traficul.

De asemenea, CFR a precizat că echipele de intervenție ale instituției sunt la fața locului. Se încearcă remedierea situației.

ADVERTISEMENT

Până în acest moment, nu se cunoaște cu exactitate cât timp va dura până când se va putea circula pe respectiva linie. Nu se știe nici care este valoarea pagubelor cauzate.

Ziua și trenul deraiat. CRF cere scuze călătorilor

Compania a mai transmis că va reveni cu informații cu privire la acest incident, imediat ce se vor cunoaște mai multe detalii.

ADVERTISEMENT

Totodată, a cerut scuze călătorilor pentru neplăcerile cauzate: „Compania Naţională de Căi Ferate CFR S.A. cere scuze călătorilor pentru întârzierile care se vor înregistra în circulația trenurilor spre și dinspre Litoral, urmare producerii acestui eveniment, cu precizarea că personalul feroviar va colabora permanent cu reprezentanții operatorului de marfă și va asigura tot suportul tehnic necesar pentru repunerea pe șină a vagoanelor și restabilirea circulației pe Magistrala 800”.

Incidentul vine la doar o zi după unul asemănător. Marți, 20 iulie, circulația trenurilor spre mare a fost grav afectată de deraierea unui tren.

ADVERTISEMENT

Acesta a circulat cu un vagon deraiat pe o distanță de cinci kilometri, între Stația Dorobanțu și Stația Basarabi, și a deteriorat calea ferată.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!