News

Trafic îngreunat pe șosele și căile ferate din cauza zăpezii. Trei trenuri blocate la Făurei

08.12.2020 | 08:57
Trafic ingreunat pe sosele si caile ferate din cauza zapezii Trei trenuri blocate la Faurei
ADVERTISEMENT

În condițiile căderilor de zăpadă din mai multe zone ale țării, traficul este îngreunat pe mai multe drumuri, autostrăzi și căi ferate în dimineața zilei de marți, 8 decembrie.


UPDATE, ora 9:40. Ninsoarea căzută în noaptea de luni spre marți și marți dimineața a adus probleme și în circulația feroviară din România. Conform Digi24, trei trenuri au fost blocate la Făurei din cauza zăpezii.

ADVERTISEMENT

Reprezentanţii CFR spune că se circulă în condiţii de iarnă în sudul ţării, în dreptul localităţii Făurei, din cauza stratului gros de gheaţă depus peste macazuri, acestea fiind manevrate mai greu.

Pe magistrala Bucureşti – Constanţa, garniturile feroviare circulă având o limitare de viteză de 80 km/oră, din cauza rafalelor puternice de vânt, între Fundulea şi Săruleşti, iar între Lehliu şi Sarulesti se circulă doar pe un fir, din cauză că pe celălalt fir de mers a ramas defect trenul R 8014.

ADVERTISEMENT

De asemenea, pe traseul către Galaţi, trenul R 7360 este blocat, din cauza unei defecţiuni la locomotivă, pe firul I, între Rosetti şi Cilibia, iar celelalte trenuri au circulat doar pe firul II.


Știrea inițială, ora 8.57 / Potrivit datelor oferite de autorități, se circulă în condiții de iarnă pe unele tronsoane ale Autostrăzilor A1, A2 si A3.  Segmente importante de drum sunt acoperite cu zăpadă, anunță Centrul Infotrafic al Poliției Române, iar deplasarea este afectată.

ADVERTISEMENT

De asemenea, minute bune traficul a fost blocat pe Autostrada Soarelui, după ce un TIR a derapat în zona județului Ilfov.

Traficul, îngreunat pe drumuri și autostrăzi din cauza căderilor de zăpadă

Conform Infotrafic, marți dimineață, circulația rutieră a fost oprită pe Autostrada A1 (București-Pitești) și A2 (București-Constanța).

ADVERTISEMENT

Poliția Română informează că pe A1 București – Pitești, la kilometrul 52 (Localitatea Corbii Mari, jud. Dâmbovița), sensul către capitală, traficul este blocat din cauza unui autotren care a derapat și a rămas imobilizat în glisiera mediană.

De asemenea, probleme sunt și pe A2 București-Constanța, la kilometrul 24+500 (localitatea Brănești, jud. Ilfov), sensul către litoral. Aici, traficul este blocat din cauza unui autotren care a derapat și a rămas imobilizat pe prima bandă și banda de urgență.

Probleme au apărut și în județul Prahova, pe DN1A de la km 138 (loc. Valea Popii) până la km 160 (loc. Cheia), pe anumite tronsoane carosabilul este parțial acoperit cu zăpadă. Pe restul arterelor, carosabil este la negru umed.

Trafic cu probleme și în Argeș

În județul Argeș, pe DN7 Pitești – Râmnicu Vâlcea, la km. 152+500 de metri (loc. Vărzaru, din cauza unui autotren rămas imobilizat pe suprafața de rulare, sensul către Vâlcea este blocat, circulându-se pe dirijat pe un sens. Din această cauză, s-au format coloane de vehicule, pe ambele sensuri, pe aproximativ 2 km.

Sunt tronsoane rutiere, situate în zona montană, puțin circulate, unde pe suprafața de rulare se găsește un strat de zăpadă, de aproximativ 1- 2 cm;

  • DN 67D km 58+000 – 73+830 Obarsia Closani – Cerna Sat, jud. Gorj;
  • DN 67C km 26+000 – 34+800 Novaci-Ranca, jud. Gorj;
  • DN 7A km 45+000 – 86+601 Voineasa, jud. Valcea – limita jud. Hunedoara.

ANM a emis în cursul nopții o prognoză specială pentru București, avertizând că vremea va fi închisă în Capitală, temporar va ninge și de va depune un strat de zăpadă ce poate ajunge până la 10 centimetri, iar în primele ore ale zilei de marți se vor semnala precipitații mixte ce vor favoriza depuneri de polei.

ADVERTISEMENT