News

Trafic îngreunat pe ruta Bucureşti-Braşov, din cauza lucrărilor la carosabil. Care sunt rutele ocolitoare

Vești proaste pentru cei care folosesc des ruta Bucureşti-Braşov, unde vor fi lucrări timp de o lună. Ce rute ocolitoare pot folosi șoferii.
21.09.2021 | 15:22
Trafic ingreunat pe ruta BucurestiBrasov din cauza lucrarilor la carosabil Care sunt rutele ocolitoare
ADVERTISEMENT

Șoferii care vor să meargă la munte, dar și cei care vor să circule pe ruta Bucureşti-Braşov trebuie să știe că în perioada următoare se vor efectua niște lucrări, anunță reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Brașov.

Trafic îngreunat pe ruta Bucureşti-Braşov. Anunțul autorităților

Traficul este deja îngreunat deja de luni, deoarece circulația se face pe o singură bandă de mers, pe DN1. Este vorba, mai precis, despre ieșirea din Predeal.

ADVERTISEMENT

Acest lucru se întâmplă deoarece au loc lucrări în această zonă pentru a fi refăcut podul. De asemenea, tot în anunțul făcut de Direcția Regională de Drumuri și Poduri Brașov se arată că traficul rutier urmează să fie dirijat de semnafoare.

Un alt lucru important pe care trebuie să îl știe cei care vor folosi această rută este că circulația pe o singură bandă va dura în jur de o lună.

ADVERTISEMENT

Este posibil să dureze chiar mai mult de atât, dacă vremea nu va ține cu noi și vor avea loc ploi.

„Începând de mâine, luni, 20 septembrie 2021, circulația va fi restricționată pe o bandă pe DN1, la ieșirea din Predeal, în zona pasajului de peste calea ferată.

ADVERTISEMENT

Măsura este necesară pentru efectuarea lucrărilor de refacere a structurii rutiere de pe pod iar traficul va fi dirijat de semafoare.

Preconizăm că lucrarea va dura aproximativ o lună dar se poate prelungi în funcție de condițiile meteo”, anunță Direcția Regională de Drumuri și Poduri Brașov.

ADVERTISEMENT

Ce rute ocolitoare pot folosi șoferii care nu vor să stea să aștepte

Cei care nu doresc să aștepte minute în șir sau poate chiar ore în trafic, în funcție de aglomerația care se creează, trebuie să știe că autoritățile au informat și asupra rutelor ocolitoare pe care șoferii le pot alege pentru a evita supraaglomerarea.

Este vorba despre DN1A, prin Ploiești și despre DN73, prin Pitești. Ambele rute pot fi folosite de conducătorii auto care vor să evite această zonă în care sunt efectuate lucrări.

„Pentru cei care vor circula între București și Brașov și doresc să evite zona lucrărilor le propunem ca rute alternative:

– DN1A – Ploiești Vălenii de Munte – Cheia – Săcele – Brașov
– DN73 – Pitești – Câmpulung – Bran – Brașov”, au mai transmis cei de la Direcția Regională de Drumuri și Poduri Brașov.

ADVERTISEMENT
Tags: