News

Trafic intens pe DN1 Ploiești-Brașov. Se circulă în coloană pe ambele sensuri de mers

Este trafic intens în aceste zile pe ruta DN1 Ploiești-Brașov. De altfel, mașinile circulă bară la bară în timp ce ambele sensuri de mers sunt aglomerate.
29.11.2021 | 16:16
Trafic intens pe DN1 PloiestiBrasov Se circula in coloana pe ambele sensuri de mers
ADVERTISEMENT

Este trafic intens în aceste momente pe sensul de urcare către zona montană a DN1 Ploiești – Brașov. Se circulă în coloană pe ambele sensuri, iar accidentele pot apărea oricând.

Trafic intens pe Drumul Național DN1 Ploiești-Brașov

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române atenționează că pe DN 1 Brașov-Ploiești-București traficul este intens.

ADVERTISEMENT

La Comarnic, pe sensul de circulație către Brașov, există o coadă între km. 104+500 de metri – 106, iar pe sensul de mers către București, există o coadă între km. 112 – 108.

Situații de aglomerație se semnalează inclusiv în stațiunile Predeal, Azuga, Bușteni și Poiana Țapului, cu coloane de mașini pe ambele sensuri.

ADVERTISEMENT

Ce alte variante avem pentru București-Brașov?

Pentru evitarea aglomerației, Poliția Rutieră recomandă ruta alternativă Ploiești – Cheia – DN1A – Brașov și retur.

„Pentru evitarea aglomerației pe principalele artere rutiere, călătoriile trebuie planificate din timp, cu luarea în considerare a rutelor alternative și a intervalelor orare”, a transmis Poliția Română.

ADVERTISEMENT

Prin urmare, pentru DN 1 Brașov – Ploiești – București, pot fi folosite ca variante alternative pentru autoturisme și următoarele drumuri:

  • DN 1A Brașov – Cheia – Ploiești – Autostrada A3 – București;
  • DN 73 Râșnov – Câmpulung – Pitești – A1 – București;
  • DN 73 Râșnov – Câmpulung – DN 72A – Târgoviște – DN 71 – București;
  • DN 71 Sinaia – Târgoviște – București.
ADVERTISEMENT

„Recomandăm conducătorilor auto să manifeste prudență la volan, să se asigure şi să semnalizeze înainte de schimbarea direcției de deplasare și să crească distanța de siguranță între vehicule”, a mai precizat Infotrafic.

Au început să apară și accidente

În localitatea Potigrafu, județul Prahova, s-a produs un accident rutier în care două autoturisme au fost implicate, în urma căruia trei persoane s-au ales cu răniri.

Traficul rutier este îngreunat pe sensul de mers București – Brașov, în condițiile în care valorile de trafic sunt ridicate, a adăugat Infotrafic.

Reprezentanții Poliției Române le recomandă participanților la trafic să se conformeze indicațiilor polițiștilor rutieri care se află la fața locului pentru a fluidiza traficul, să dea dovadă de un comportament calm și respectuos față de ceilalți participanți la trafic și să evite manevrele riscante, prin folosirea unui comportament responsabil la volan.

ADVERTISEMENT