News

Trafic intens pe Valea Prahovei! Ce rute ocolitoare recomandă autoritățile

Trafic intens pe Valea Prahovei! Autoritățile au recomandat mai multe rute ocolitoare pentru turiștii care vor să se bucure din plin de minivacanța din debut de decembrie
27.11.2021 | 12:00
Trafic intens pe Valea Prahovei Ce rute ocolitoare recomanda autoritatile
ADVERTISEMENT

Haos total pe Valea Prahovei. Pe DN 1 Ploieşti- Brașov e nevoie de răbdare si nervi de oțel. Nu sunt cele mai bune coordonate pentru debutul minivacanței de 1 decembrie pentru cei care vor să meargă la munte.

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române informează că se înregistrau valori ridicate de trafic pe DN 1 Ploiești – Brașov, între localitățile Breaza și Comarnic.

ADVERTISEMENT

Trafic intens pe Valea Prahovei în debutul minivacanței!

Vorbim despre tronsonul kilometric 101+500 de metri – 107, precum și pe raza stațiunii Bușteni, pe sensul de urcare către stațiunile montane.

Pentru DN 1 București – Ploiești – Brașov, pot fi folosite ca rute alternative următoarele artere rutiere:

ADVERTISEMENT
  • București – Autostrada A3 – Ploiești – Cheia – DN 1A Brașov
  • București – A1 – Pitești – Câmpulung – DN 73 Râșnov
  • București – DN 71 – Târgoviște – DN 72A – Câmpulung – DN 73 Râșnov
  • București – Târgoviște – DN 71 Sinaia.

Chiar în acest moment oamenii legii acționează în dispozitivul de siguranță rutieră pentru fluidizarea traficului pe raza tuturor stațiunilor montane de pe Valea Prahovei.

ADVERTISEMENT

De asemenea se recomandă conducătorilor auto să adapteze viteza la condiţiile de drum, să păstreze distanța de siguranță între autovehicule, să respecte indicaţiile poliţiştilor prezenţi la faţa locului pentru fluidizarea circulaţiei şi să manifeste o conduită preventivă în trafic.

Centrul Infotrafic din IGPR anunţă și că se circulă în condiţii de ceaţă pe autostrăzile A1, A2 şi A3. Vorbim despre întreg tronsonul kilometric al autostrăzii A3 Bucureşti-Ploieşti, vizibilitatea fiind scăzută sub 50 de metri.

ADVERTISEMENT

De asemenea, în aceleaşi condiţii de ceaţă densă se circulă şi pe întreaga autostradă A2 Bucureşti-Constanţa, vizibilitatea fiins scăzută sub 200 de metri, pe alocuri chiar sub 50 de metri.

Totodată, este semnalată ceaţă şi pe tronsonul kilometric  23 – 36 al autostrăzii A1 Bucureşti-Piteşti, astfel că se reduce vizibilitatea în trafic sub 200 de metri.

Poliţiştii recomandă reducerea vitezei, mărirea distanţei între vehicule, folosirea corespunzătoare a luminilor şi evitarea opririi pe benzile de circulaţie şi pe banda de urgenţă.

ADVERTISEMENT