News

Trafic intens pe Valea Prahovei. Este aglomerație și pe Autostrada A1 Deva – Nădlac

Poliția Română informează că traficul este unul intens, joi seara, pe Valea Prahovei, în sensul de urcare. De asemenea, se semnalează valori ridicate și în vestul țării, pe Autostrada A1 Deva - Nădlac.
23.12.2021 | 19:32
Trafic intens pe Valea Prahovei Este aglomeratie si pe Autostrada A1 Deva  Nadlac
ADVERTISEMENT

Cu o zi înainte de Ajunul Crăciunului, traficul rutier din zonele turistice începe să se intensifice de la o oră la alta.

Centrul Infotrafic din cadrul Inspectoratul General al Poliţiei Române anunță, într-un comunicat, că joi seară valorile de trafic sunt ridicate pe sensul de urcare către zona montană a DN 1 Ploieşti – Braşov.

ADVERTISEMENT

Nu doar în această zonă se înregistrează probleme. Și în vestul țării, în județul Timiș, s-au format cozi în trafic.

Poliția Română anunță trafic intens pe Valea Prahovei

Conform sursei citate, la orele serii se circulă în coloană pe raza stațiunilor montane Poiana Ţapului, Buşteni, Azuga, până la limita cu staţiunea Predeal.

ADVERTISEMENT

Dată fiind această situație, agenții de la Poliție acţionează în dispozitivul de siguranţă rutieră pentru fluidizarea traficului pe raza tuturor staţiunilor montane de pe Valea Prahovei.

Pentru evitarea aglomeraţiei, poate fi folosită ruta alternativă: Ploieşti – Cheia – DN 1A – Braşov şi retur.

ADVERTISEMENT

Aglomerație și pe Autostrada A1 Deva – Nădlac

Infotrafic mai anunță că valori ridicate pe șosele se înregistrează joi seara şi pe autostrada A1 Deva – Nădlac, în judeţul Timiş.

Cei de la Poliție informează că se circulă în condiţii de aglomeraţie pe sensul către Deva al autostrăzii A1 Deva – Arad, la nodul rutier din localitatea Margina, judeţul Timiş.

ADVERTISEMENT

Aici s-au format coloane de autovehicule de aproximativ 2 kilometri, din cauza capacităţii reduse de preluare pe DN 68A Margina – Coşeviţa a fluxului mare de autovehicule de pe autostradă.

”Conducătorii auto sunt sfătuiţi să respecte indicaţiile poliţiştilor prezenţi pe traseu pentru fluidizarea circulaţiei, să adapteze viteza la condiţiile de trafic şi să evite să se angajeze în efectuarea unor manevre riscante, cum sunt depăşirile coloanelor de autovehicule sau întoarcerile pe segmente de drum unde această manevră este interzisă”, se arată pe site-ul Poliției Române.

Accident raportat pe DN2

Centrul Infotrafic anunță că pe DN2 (E85) Focșani-Râmnicu-Sărat, kilometrul 161+600 de metri, la ieșire din localitatea Dumbrăveni, județul Vrancea, s-a produs un accident rutier între o autocisternă, încărcată cu benzină, și o autoutilitară.

Impactul de joi seara s-a soldat cu rănirea ușoară a două persoane din autoutilitară. Poliția anunță că nu sunt scurgeri de combustibil, nici pericol de explozie, însă traficul rutier este oprit pe ambele sensuri pentru a permite intervenția echipajelor specializate.

ADVERTISEMENT