News

Trafic oprit pe DN1. Zeci de șoferi au rămas blocați din cauza bolovanilor, crengilor și noroiului de pe drum

Sute de șoferi au fost blocați pe DN1, traficul fiind oprit mai multe ore din cauza viiturilor
28.05.2021 | 19:41
Trafic oprit pe DN1 Zeci de soferi au ramas blocati din cauza bolovanilor crengilor si noroiului de pe drum
Trafic oprit pe DN1. Zeci de șoferi au rămas blocați din cauza bolovanilor, crengilor și noroiului de pe drum. Sursa foto: captură youtube
ADVERTISEMENT

Vremea rea face ravagii în toată țara. A fost haos pe DN1, vineri,  în zona localității Nistorești, județul Prahova. Zeci de mașini au rămas blocate în trafic, după ce partea carosabilă a fost acoperită de crengi, bolovani și noroi.

Incidentul s-a produs după ce în zonă a avut loc o ploaie torențială  și s-a produs o viitură. Drumarii au intervenit ore în șir.

ADVERTISEMENT

Trafic oprit pe DN1. Zeci de șoferi au rămas blocați

Traficul a fost oprit pe sensul de mers către Brașov mai multe ore. La fața locului au ajuns două utilaje ale administratorului drumului.

“Traficul rutier pe DN1 Ploiești – Brașov, localitate Nistorești, este blocat din cauza aluviunilor ajunse pe carosabil odată cu pietre si crengi. Intervin echipaje ISU, pentru degajarea suprafeței de rulare.

ADVERTISEMENT

Se estimează ca în aproximativ 30-45 de minute traficul să fie reluat”, a fost anunțul făcut de Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române, în jurul prânzului.

Mai mulți drumari au încercat să degajeze drumul înarmați cu lopeți. Șoferii au fost obligați să aștepte ore în șir. Un conducător auto a trimis un filmuleț publicației Observatorul Prahovean, însoțit și de un mesaj.

ADVERTISEMENT

“Priviți cum intervine Ministerul Transporturilor în caz de urgență. Doi muncitori, unul cu o sapă, altul cu o lopată au deblocat DN 1, după viitura de la Nistorești.

Noi, proștii plătitori de taxe și impozite, am stat blocați în coloană două ore!” a fost mesajul șoferului supărat de ceea ce a văzut pe DN1.

ADVERTISEMENT

Județul Prahova este sub avertizare de cod portocaliu de vreme rea

Tot județul Prahova se află sub avertizare de cod portocaliu de vreme rea. Potrivit ISU Prahova, zona montană din județ se află sub cod portocaliu de ploi până vineri la ora 24.00.

Vremea rea a făcut și o victimă în județul Prahova. Un bărbat de 65 de ani și-a pierdut viața, după ce a fost surprins de o viitură produsă pe râul Ocina din comuna Adunați. Trupul neînsuflețit a fost găsit de un pompier după mai bine de două ore, în apropierea comunei Provița de Jos.

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, vineri, 28 mai, avertizări cod galben și portocaliu de inundații, valabile în 14 bazine hidrografice.

ADVERTISEMENT