News

Trafic rutier îngreunat în Capitală, pe durata desfăşurării a două crosuri şi a unui concurs de ciclism

Traficul rutier va fi restrictionat duminica in Capitala cu ocazia unui concurs de ciclism ce va avea startul in parcarea Clubului de Echitatie Felix Topescu, dupa care se va merge pe aleea...
10.05.2015 | 10:22
Trafic rutier ingreunat in Capitala pe durata desfasurarii a doua crosuri si a unui concurs de ciclism

Traficul rutier va fi restrictionat duminica in Capitala cu ocazia unui concurs de ciclism ce va avea startul in parcarea Clubului de Echitatie Felix Topescu, dupa care se va merge pe aleea Privighetorilor – str. Vadul Moldovei – aleea Padina – padurea Baneasa, informeaza Agerpres.

Comisia Tehnica de Circulatie a Municipiului Bucuresti a avizat favorabil desfasurarea evenimentului, cu restrictionarea totala a traficului rutier, astfel: intre 10.00-10.10 pe aleea Privighetorilor si pe strazile care acced in aleea Privighetorilor; intre 10.10 – 10.30 pe str. Vadul Moldovei si pe aleea Padina.

Politia le solicita conducatorilor de autovehicule sa reduca viteza, sa circule cu prudenta in momentul in care se deplaseaza pe langa grupurile de biciclisti si sa respecte semnalele politistilor rutieri.

Tot duminica, intre orele 8.00 si 14.30, se va desfasura un cros pe traseul Palatul Elisabeta – Intrarea Romanesti – sos. Kiseleff – Piata Victoriei – bd. Aviatorilor – Piata Charles de Gaulle, intrarea in Parcul Herastrau – intrare Metrou Aviatorilor – aleile din parc – str. Elena Vacarescu – sos. Bucuresti-Ploiesti – Piata Presei Libere – sos. Kiseleff – Intrarea Romanesti – Palatul Elisabeta.

Evenimentul sportiv se va desfasura numai pe trotuarele arterelor mentionate, traversarea strazilor facandu-se prin locurile special amenajate (trecere pentru pietoni), sub indrumarea politistilor rutieri.

Se va restrictiona cu intermitenta traficul rutier pe strazile traversate de participantii la evenimentul sportiv.

Intre orele 11.00 si 12.30, duminica, se va desfasura un cros pe traseul: bd. Mihail Kogalniceanu (Facultatea de Drept) – Splaiul Independentei – sos. Cotroceni – bd. Iuliu Maniu – parcare Cora Lujerului.

Circulatia rutiera va fi restrictionata total pe bd. Mihail Kogalniceanu, intre str. Vasile Parvan si Splaiul Independentei si pe Splaiul Independentei intre Podul Operei Romane si Podul Cotroceni.

De asemenea, traficul rutier va fi restrictionat pe banda III de circulatie pe bd. Iuliu Maniu (intre sos. Grozavesti si str. Lujerului) si se va inchide total sos. Cotroceni (intre Pod Cotroceni si Pod Grozavesti).

Brigada Rutiera va dispune masuri de fluidizare a traficului si de prevenire a accidentelor si solicita conducatorilor de autovehicule sa foloseasca autovehiculele personale cat mai putin pentru a evita blocajele de trafic si sa opteze pentru mijloacele de transport in comun, sa nu opreasca ori sa stationeze decat in locurile special amenajate, sa isi pastreze calmul si sa nu claxoneze abuziv in cazul in care se afla in zone aglomerate, sa reduca viteza atunci cand trec pe langa grupurile de pietoni si sa evite pe timpul deplasarii, manifestarile de natura a pune in pericol siguranta lor, dar si a celorlalti participanti la trafic.

Conducatorii de autovehicule sunt rugati sa evite deplasarea in zona de desfasurare a evenimentului si sa respecte semnalele politistilor rutieri aflati in trafic pentru devierea acestuia.

Sursă: www.hotnews.ro