News

Traficant de droguri din Capitală, reținut de procurorii DIICOT. Avea asupra sa 5 kg de canabis și un pistol cu muniție letală

22.11.2019 | 16:19
Traficant de droguri din Capitala retinut de procurorii DIICOT Avea asupra sa 5 kg de canabis si un pistol cu munitie letala
ADVERTISEMENT

Procuroii DIICOT au reținut un bărbat de 59 de ani din București, surprins chiar în timp ce încerca să vândă droguri de risc și mare risc. Potrivit unor surse judiciare citate de Agerpres, în momentul în care a fost capturat de oamenii legii, individul avea asupra sa 5 kg de canabis aduse din Spania, dar și un pistol cu muniție letală, deținut ilegal.

Traficantul aducea drogurile în țară prin intermediul unor firme de curierat

Potrivit unui comunicat dat publicității de reprezentanții Direcției de Organizare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism în cursul zilei de vineri, 22 noiembrie, traficantul introducea substanțele interzise pe teritoriul României prin intermediul unor firme de curierat, iar mai apoi le comercializa către alte persoane. Având informații că bărbatul urma să vândă o parte din stupefiante, oamenii legii au organizat un flagrant. Operațiunea s-a soldat cu reținerea suspectului, care încerca să vândă cele 5 kg de canabis în schimbul sumei de 16.000 de euro.

ADVERTISEMENT

În autoturismul inculpatului a fost descoperit și un pistol tip revolver cu glonţ letal, fără serie, deţinut ilegal, alături de 16.300 de euro şi 595 de lei, bani despre care anchetatorii spun că ar proveni din traficul de droguri. Pentru această intervenție, suportul de specialitate a fost asigurat de ofițeri ai Direcției de Operațiuni Speciale.

Comunicatul integral transmis de DIICOT

La data de 21.11.2019, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpatului S.I.D., în vârstă de 39 de ani, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc. În cauză, s-a reținut faptul că inculpatul S.I.D., cunoscut cu antecedente penale pentru infracțiuni de trafic de stupefiante pe teritoriul Franței, în mod repetat și în baza aceleași rezoluții infracționale, a procurat din Spania și a introdus pe teritoriul României, prin intermediul unor firme de curierat, cantități importante de droguri de risc (cannabis), în vederea comercializării acestora către diferite persoane. Întrucât din cercetările efectuate în cauză a rezultat faptul că inculpatul S.I.D. urmează să vândă o parte din drogurile de risc, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală împreună cu ofițerii de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București – Serviciul Antidrog au organizat o acțiune de prindere în flagrant.

ADVERTISEMENT

În acest sens, la data de 21.11.2019, inculpatul S.I.D. a fost prins în flagrant în timp ce încerca să comercializeze cantitatea de aproximativ 5 kg de cannabis, contra sumei de 16.000 euro. În autoturismul inculpatului a fost descoperit un pistol tip revolver cu glonț letal, fără serie, deținut illegal, cu 5 cartușe aferente, introduse în pistol, suma de 16.300 de euro și 595 de lei susceptibilă a proveni din traficul de droguri. În cauză a fost instituită măsura sechestrului asigurător asupra unui autoturism, în valoare de 50.000 de euro. Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie”, au transmis reprezentanții DIICOT.