News

Traficanți de droguri de lângă școlile din București, puși sub arest la domiciliu. Ce au descoperit polițiștii

Traficanți de droguri de lângă școlile din București, puși sub arest la domiciliu, la percheziții fiind găsită o adevărată ”comoară”.
06.04.2023 | 23:23
Traficanti de droguri de langa scolile din Bucuresti pusi sub arest la domiciliu Ce au descoperit politistii
Traficanți de droguri de lângă școlile din București, prinși. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Traficanți de droguri de lângă școlile de București, puși sub arest la domiciliu de autorități. Polițiștii au descoperit bani și droguri diverse la mai multe averse unde au descins, semn că infractorii erau puși pe fapte mari.

Traficanți de droguri, puși sub arest la domiciliu

Traficanții de droguri erau activi lângă o școală din Sectorul 5. Potrivit IGPR, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate au făcut nu mai puțin de 9 percheziții domiciliare în București de unde au ridicat mai multe probe.

ADVERTISEMENT

Aici au fost ”descoperiți și ridicați 20.300 de lei, despre care există bănuiala rezonabilă că ar proveni din activități de trafic de droguri, 100 de grame de cannabis, cocaină, opt telefoane mobile cu cartele SIM, două cântare electronice și un mărunțitor electric”.

Mai mult, polițiștii au ”indisponibilizat” comprimate de ecstasy, cocaină și cannabis. ”În perioada aprilie 2022 – martie 2023, șapte persoane sunt bănuite că ar fi comercializat, în mod repetat, cocaină, ecstasy și cannabis către consumatori din București. O parte din aceste vânzări ar fi avut loc în apropierea unei unități școlare din sectorul 5, conform Antena 3.

ADVERTISEMENT

Procurorii DIICOT au dispus reținerea a patru bănuiți și măsura controlului judiciar față de alți trei. Ulterior, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului București a dispus măsura arestului la domiciliu, pentru 30 de zile, față de patru persoane bănuite”, au mai transmis autoritățile.

Lupta antidrog din jurul școlilor bucureștene a fost declanșată de procurorii DIICOT în urmă cu o lună. Atunci s-ar fi zis că pe lista de complici la vânzarea drogurilor la licee de top din Capitală se numără inclusiv fiul unui secretar de stat din MAE, în timp ce un alt copil era al unui specialist de la Direcția Națională Anticorupție.

ADVERTISEMENT

”Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti (BCCO), împreună cu procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Structura Centrală, efectuează, luni, 23 de percheziţii domiciliare în municipiul Bucureşti, într-o cauză care are ca obiect săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de droguri de mare risc şi trafic de droguri de risc”, se transmitea într-un comunicat al Poliției.

Anchetatorii au stabilit că începând cu 2022 gruparea de traficanți de droguri a comercializat droguri de mare risc inclusiv către elevi în licee din București. Au fost descoperite la percheziții cannabis, cocaină și ketamină, precum și comprimate de medicamente diverse.

ADVERTISEMENT

Conform datelor oficiale, cel puțin 800.000 de români s-au drogat cel puțin o dată în viață, însă piața drogurilor este dificil de monitorizat. Cu toate acestea se estimează că piața europeană a drogurilor valorează zeci de miliarde de euro. Primele trei droguri comercializate sunt canabisul (38%), heroina (28%) și cocaina (24%).

ADVERTISEMENT
Tags: