News

Traficanți de droguri de mare risc, prinși în București. Ce au descoperit ofițerii DIICOT în timpul perchezițiilor

Procurorii DIICOT au efectuat, vineri, 6 percheziţii domiciliare în Bucureşti, pentru prinderea unor traficanţi de droguri care aduceau în ţară pastile de ecstasy.
11.11.2022 | 21:37
Traficanti de droguri de mare risc prinsi in Bucuresti Ce au descoperit ofiterii DIICOT in timpul perchezitiilor
DIICOT, percheziții într-un dosar de trafic de droguri. Presă destinată modelării tabletelor de ecstasy, ridicată de ofițeri. Sursa foto: diicot.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Polițiștii și procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală (DIICOT) au efectuat mai multe percheziții în București, într-un dosar de trafic de droguri.

DIICOT, percheziții într-un dosar de trafic de droguri. Presă destinată modelării tabletelor de ecstasy, ridicată de ofițeri

Conform unui comunicat postat pe site-ul DIICOT, un număr total de 6 percheziții au avut loc în Capitală. Vizat a fost un dosar de trafic de droguri de mare risc.

ADVERTISEMENT

Din dosarul instrumentat aflăm că, începând cu luna iulie a acestui an și până în prezent, două persoane sunt suspectate că au introdus în țară și au comercializat droguri de mare risc (ecstasy). Aceste substanțe erau traficate în principal în municipiul Bucureşti.

În timpul verificărilor de vineri, oamenii legii au descoperit o cantitate de amfetamină. În aceeași locație se mai afla o presă acţionată manual prin care erau modelate tabletele de ecstasy.

ADVERTISEMENT

S-au mai ridicat două arme neletale, din care una cu lunetă, dar şi alte probe şi mijloace de probă, mai anunță DIICOT.

”Audierile sunt efectuate la sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală.

ADVERTISEMENT

Suportul de specialitate a fost asigurat de Biroul Tehnic și Criminalistică din cadrul D.I.I.C.O.T. Structura Centrală și Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română”, mai precizează instituția statului.

Procurorii DIICOT, percheziții și în Dolj. Trei bărbați reținuți

În urmă cu 24 de ore, 3 bărbați din judeţul Dolj au fost reţinuţi de DIICOT Craiova pentru şantaj şi camătă. Unul dintre ei a fost prins în flagrant. Oamenii legii au făcut şi percheziţii, găsind arme albe, bani şi medii de stocare.

ADVERTISEMENT

În timpul perchezițiilor, ofițerii au ridicat aproximativ 25.000 de euro, 6.600 de lei, carduri bancare, caiete cu însemnări olografe privind persoane şi sume de bani, telefoane mobile, cartele SIM, laptopuri, medii de stocare, documente de proprietate pentru bunuri mobile şi imobile.

De asemenea, oamenii legii au descoperit şi ridicat țigarete fără timbru legal de marcaj, arme albe şi un pistol tip airsoft. Poliţiştii au mai confiscat 2 autoturisme.

ADVERTISEMENT
Tags: