News

Traficanți de droguri, luați pe sus de polițiști. Greșeala care i-a costat enorm

03.09.2020 | 23:58
Traficanti de droguri luati pe sus de politisti Greseala care ia costat enorm
Traficanți de droguri, luați pe sus de polițiști. Greșeala care i-a costat enorm. Sursa foto: La Repubblica.it
ADVERTISEMENT

Oamenii legii italieni au transmis că au arestat mai multe persoane care se ocupau cu traficul de droguri. Autoritățile din Siracuza au transmis că au reușit să destructureze două grupări datorită unei greșeli care i-a costat scump.

Mai exact, aceștia au fost prinși datorită unei rețele de socializare. Potrivit La Repubblica, Poliția de stat și Carabinerii au reținut 27 de persoane în cadrul unei anchete intitulate „Demetra”.

ADVERTISEMENT

Traficanții de droguri au fost reținuți după ce în perioada 2017 – 2019 s-au „lăudat” în mediul online cu sume uriașe obținute ușor, în special din vânzarea substanțelor interzise.

Traficanți de droguri, prinși de oamenii legii cu ajutorul TikTok-ului

Aceștia au publicat mai multe videoclipuri pe TikTok, dar și pe alte rețele de socializare unde s-au mândrit de-a lungul timpului cu „afacerile” pe care le desfășurau pe teritoriul orașului italian, dar și cu sumele de bani obținute din activități ilegale.

ADVERTISEMENT

Sursa menționată mai arată că, grupările infracționale erau organizate în așa fel încât dealerii să distribuie marfa pe parcursul zilei, aceștia primind o cotă din încasări la final de săptămână.

De asemenea, autoritățile din Italia au mai declarat că bandele de traficanți reușeau să ruleze mii de euro pe zi, bani cu care ulterior se lăudau în mediul online. Totodată, fiecare membru din banda de traficanți avea sarcini specifice  pentru care primea un „salariu” săptămânal.

ADVERTISEMENT

TikTok-ul, motiv de arestate pentru mai multe tinere din Egipt

Cinci femei din Egipt au fost condamnate la doi ani de închisoare, după ce au fost găsite vinovate pentru faptul că au încălcat valorilor și principiile familiei prin postări imorale. În plus, acestea au primit și amenzi uriașe care se ridică la valoarea de 300.000 de lire egiptene.

Fiecare dintre tinere a fost acuzată că a postat pe rețelele de socializare imagini care „încălcă valorile și principiile Egiptului, o națiune musulmană conservatoare”, potrivit Reuters.

ADVERTISEMENT

Mai mult decât atât, una dintre cele cinci fete a fost acuzată că a încurajat femeile tinere să se întâlnească cu bărbați prin intermediul unei aplicații video și să construiască relații cu aceștia. În schimb, tânăra de 20 de ani primea o taxă în funcție de numărul de urmăritori pe care îl aveau fetele.

ADVERTISEMENT