Traficul în Capitală, aproape în totalitate blocat! Oamenii au fugit spre case!

Doar anunţul că în Bucureştiul va fi lovit de o furtună a blocat aproape complet traficul! Furtuna este anunţaţă a începe în jurul orei 20, dar harta Waze este toată roşie! Aproape...
21.09.2017 | 00:00
Traficul in Capitala aproape in totalitate blocat Oamenii au fugit spre case
ADVERTISEMENT

Doar anunţul că în Bucureştiul va fi lovit de o furtună a blocat aproape complet traficul! Furtuna este anunţaţă a începe în jurul orei 20, dar harta Waze este toată roşie! Aproape fiecare stradă este aglomerată, iar oamenii, avertizaţi să meargă acasă ca să se adăpostească, sunt de fapt prinşi în trafic.

De obicei, traficul la această oră era mult mai lejer. Astăzi, însă, o avertizare de cod galben de vremea rea a făcut ca Primăria Capitalei să dea ordin ca şcolile să fie închise începând cu ora 17.00. Aşa că părinţii merg ca să-şi ia copiii de la şcoală, după ce autorităţile locale au anunţat că şcolile din Capitală vor fi închise mai devreme. “Pentru siguranţă, eu înţeleg că de la ora 17.00 ar fi mai înţelept să se înceapă închiderea cursurilor, pentru a ajunge elevii acasă, pentru că nu stau în proximitatea şcolilor”, a spus primarul general Gabriela Firea. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi

ADVERTISEMENT

Trafic blocat în Bucureşti! Furtuna îi poate surprinde pe şoferi în trafic

Conform ANM, în Bucureşti, după ora 18:00 vântul se va intensifica treptat, intervalul critic fiind între orele 20:00 şi 3:00, când vântul poate lua aspect de vijelie, cu viteze între 55 şi 65 de kilometri pe oră.

Precipitaţiile vor fi de 25 de litri/pe metru pătrat, putând să ajungă în unele cartiere şi la 35 l/mp, cantităţi ce vor fi înregistrate pe o durată scurtă de cel mult două ore. Vântul va mai avea intensificări pe parcursul zilei de joi, dar rafalele vor ajunge până la cele mult 40 – 50 de km/oră.

ADVERTISEMENT

Primarul general Gabriela Firea a cerut să fie toaletaţi copacii, pentru a nu exista riscul ca aceştia sau crengi să fie doborâte de vânt, a cerut verificarea panourilor publicitare şi a cerut poliţiei locale să discute cu diriginţii de şantier pentru a-şi pune în siguranţă utliajele şi macaralele care ar putea crea probleme în cazul rafalelor de vânt. Proprietarilor de terase li s-a solicitat să îşi pună în siguranţă clienţii şi să aibă grijă ca umbrelele să nu se desprindă, la fel şi acoperişurile.

Tags: