News

Traficul rutier, întrerupt din nou în Pasajul Unirii. Ce îi așteaptă luni pe șoferii din București

Veste proastă pentru șoferii din București: traficul rutier va fi restricţionat încă o data în Pasajul Unirii, ca urmare a efectuării unei expertize tehnice.
29.10.2022 | 12:59
Traficul rutier intrerupt din nou in Pasajul Unirii Ce ii asteapta luni pe soferii din Bucuresti
Circulația din centrul Bucureștiului va fi afectată luni, odată cu restricționarea traficului rutier în Pasajul Unirii. Foto: hepta.ro, Poliția Română / Facebook - colaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Traficul rutier în Pasajul Unirii va fi întrerupt pe sensul de mers Universitate – Bd. Dimitrie Cantemir. Conform comunicatului remis de reprezentanții Primăriei Sectorului 4, restricția va fi valabilă între orele 14:00 și 16:00.

Pasajul Unirii va fi controlat încă o dată

În cele două ore, un expert tehnic judiciar va efectua expertiza dispusă de instanţă, ca urmare a incidentului petrecut pe 18 octombrie. La acea dată, o maşină a luat foc în mers chiar când se afla la jumătatea tunelului Pasajului Unirii.

ADVERTISEMENT

Luni, specialiştii vor stabili măsurile şi lucrările necesare pentru remedierea distrugerilor cauzate de incendiu. De asemenea, ei vor transmite ce trebuie făcut pentru readucerea Pasajului Unirii la starea avută înainte de incendiu.

Mai mult, vor fi evaluate toate pagubele şi costurile lucrărilor de reparaţii, conform comunicatului preluat de Agerpres. Între orele 14:00 și 16:00, fluenţa traficului rutier de la Piața Unirii va fi asigurată de mai multe echipaje ale Brigăzii Rutiere.

ADVERTISEMENT

În urmă cu 9 zile, primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă, declara că ventilatoarele din Pasajul Unirii au funcţionat conform planului de intervenţie. Edilul a completat că fumul a fost evacuat în mai puţin de două minute şi 20 de secunde.

Ce s-a întâmplat odată cu lucrările de reabilitare a pasajului

În același context, el a precizat că accesul pompierilor în Pasajul Unirii s-a făcut fără dificultate. Băluță a mai spus că Pasajul Unirii nu era prevăzut cu niciun fel de sistem de alertare în caz de incendiu şi nici de detecţie şi de desfumare înainte de începerea lucrărilor din vară.

ADVERTISEMENT

Specialiştii în siguranţă rutieră au recomandat autorităţii locale montarea unor astfel de sisteme performante pentru a creşte gradul de siguranţă din pasaj. Totodată, ele vor facilita intervenția promptă în situaţii de criză similare cu cea în care fost implicată mașina cuprinsă de flăcări.

Pasajul Unirii este singurul din România care este prevăzut cu un astfel de sistem de siguranţă. Amintim că traficul rutier a fost blocat marți, 18 octombrie 2022, după ce o maşină a luat foc în Pasajul Unirii.

ADVERTISEMENT

Opt autospeciale de stingere şi cinci de la SMURD au acționat la fața locului, iar aproximativ 20 persoane au fost evacuate de echipele de salvatori. În autoturismul care a luat foc complet erau doi adulţi şi un copil.

În aceeași zi s-a luat decizia restricționării traficului rutier – pe sensul de mers Universitate-bulevardul Dimitrie Cantemir – în pasaj până joi. Motivul? Evaluarea şi remedierea daunelor.

ADVERTISEMENT