News

Tragedia de la Spitalul de Boli Infecțioase în presa străină. „Un incendiu dintr-un spital românesc ucide nouă persoane”

Tragedia produsă la secția ATI a Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța este relatată și de presa de peste hotare care amintește și de celelalte incendii cu victime din ultimele luni.
01.10.2021 | 13:29
Tragedia de la Spitalul de Boli Infectioase in presa straina Un incendiu dintrun spital romanesc ucide noua persoane
ADVERTISEMENT

Agenții de presă precum Reuters și The Associated Press, relatează pe larg incendiul, iar informația este preluată de publicații din toate colțurile lumii.

Incendiul de la Spitalul de Boli Infecțioase în presa străină

Nouă persoane au murit vineri când a izbucnit un incendiu într-o unitate de terapie intensivă la un spital românesc care trata pacienții cu COVID-19, au spus oficialii, al treilea incendiu mortal din țară din mai puțin de un an, relatează Reuters.

ADVERTISEMENT

În februarie, un incendiu a ucis patru pacienți la un spital COVID-19 din capitala București. În noiembrie anul trecut, 10 persoane au murit într-o unitate de terapie intensivă la spitalul județean Piatra Neamț.

Chiar înainte de pandemie, sistemul de sănătate al României era sub presiune, afectat de corupție, ineficiență și managementul politizat. Țara are una dintre cele mai puțin dezvoltate infrastructuri de sănătate din UE.

ADVERTISEMENT

Statul a construit doar un spital în ultimele trei decenii, cheltuie cel mai puțin pe asistența medicală dintre țările UE, iar zeci de mii de medici și asistenți au emigrat, continuă agenția de presă.

Incendiul de la Spitalul de Boli Infecțioase în presa străină
Incendiul de la Spitalul de Boli Infecțioase în presa străină

Un incendiu a izbucnit vineri dimineață la un spital din orașul port Constanța din România, ucigând cel puțin nouă persoane, au spus autoritățile.

ADVERTISEMENT

Toți pacienții au fost evacuați de la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța, iar incendiul a fost stins până la jumătatea dimineții, a declarat Inspectoratul pentru Situații de Urgență al României, relatează The Associated Press.

România, o țară a Uniunii Europene cu 19 milioane de locuitori, a avut alte două incendii mortale în spitale în ultimul an, ceea ce a ridicat îngrijorări cu privire la îmbătrânirea infrastructurii spitalicești a țării.

ADVERTISEMENT

În noiembrie anul trecut, 10 persoane au murit după ce un incendiu a distrus o unitate de terapie intensivă pentru pacienții cu COVID-19 din orașul nordic Piatra Neamț. Un alt incendiu din ianuarie a cuprins o secție de la Spitalul Matei Bals din București, ucigând cel puțin 5 persoane.

După incendiul de la Matei Balș, președintele Klaus Iohannis a cerut o reformă urgentă și „profundă”. El a spus că astfel de tragedii „nu trebuie să se mai repete”, continuă relatarea agenției de presă.

Incendiul de la Spitalul de Boli Infecțioase în presa străină
Incendiul de la Spitalul de Boli Infecțioase în presa străină

Relatările agențiilor de presă sunt preluate de publicații din toată lumea precum The Washington Post, abcNEWS, CTVNEWS, 7NEWS.com.au sau Le Journal de Montreal, SudOuest.fr.

ADVERTISEMENT
Tags: