ADVERTISEMENT
News

Tragedia de la Spitalul Victor Babeș s-ar fi produs dintr-o eroare umană. Doi angajați ai unității medicale, reținuți. Update

Din primele concluzii ale anchetatorilor, tragedia de la Spitalul Victor Babeș s-ar fi produs dintr-o eroare umană. Doi angajați ai unității au fost reținuți.
Autor: Adrian Baciu | 16.06.2021 | 15:28
Tragedia de la Spitalul Victor Babeș s-ar fi produs dintr-o eroare umană. Doi angajați ai unității medicale, reținuți. Update
Tragedia de la Spitalul Victor Babeș s-ar fi produs dintr-o eroare umană. Suspecți, audiați la Serviciul Omoruri. Sursa foto: cotidianul.ro
16-06-2021
15:29

Conducerea Spitalului Victor Babeș, reacție oficială după ce doi angajați au fost reținuți

La câteva ore după anunțul reținerii șefului serviciului tehnic și al unui instalator, conducerea Spitalului Victor Babeș a emis un comunicat pe această temă.

Reprezentanții unității medicale afirmă că ambii muncitori îndeplinesc toate condițiile legale şi de pregătire profesională pentru ocuparea posturilor pe care erau angajați.

”Imediat după producerea evenimentului tragic din ziua de 12.04.2021 – când trei pacienţi au decedat în Unitatea mobilă de Terapie intensivă amplasată de DSU în curtea spitalului, ca urmare a blocării ventilatoarelor la care erau conectaţi bolnavii de COVID 19 -, conducerea şi personalul unităţii sanitare au acordat întregul sprijin organelor de anchetă pentru stabilirea cu exactitate a circumstanţelor producerii tragediei.

Precizăm faptul că angajaţii Serviciului tehnic din cadrul spitalului, reţinuţi în cursul zilei de astăzi, îndeplinesc toate condiţiile legale şi de pregătire profesională pentru ocuparea posturilor pe care au fost angajaţi.

Ancheta fiind în derulare, conducerea spitalului şi întreg personalul medical şi auxiliar din cadrul unităţii sanitare vor continua să sprijine autorităţile competente în vederea aflării depline a adevărului.

Conducerea şi întreg personalul Spitalului de Boli Infecţioase şi Tropicale Dr. Victor Babeş transmit încă o dată cele mai sincere condoleanţe şi sunt alături de familiile celor decedaţi în tragicul eveniment”, au precizat reprezentanţii unităţii medicale după reţinerea celor doi angajaţi”, se arată în comunicat.

ADVERTISEMENT
16-06-2021
13:03

Doi angajați de la Victor Babeș, reținuți în dosarul tragediei din TIR-ul ATI

A fost reținut și al doilea angajat de la Spitalul Victor Babeș care se afla la audierile Serviciului Omoruri în dosarul tragediei din 12 aprilie.

Cei doi angajați reținuți pentru 24 de ore sunt șeful serviciului tehnic și un instalator. Ei sunt acuzați că au manevrat greșit instalația de oxigen în seara tragediei. Cei doi nu și-au recunoscut inițial faptele.

Expertiza depusă recent la dosar arată că o eroare umană a dus la supra-alimentarea instalației și la blocarea aparaturii medicale.

16-06-2021
12:47

Prima reținere în cazul tragediei de la Spitalul Victor Babeș: un angajat al unității medicale

Procurorii au dispus prima reținere în dosarul tragediei de la Spitalul Victor Babeș din Capitală. E vorba de un angajat din cadrul serviciului tehnic care se afla în unitatea medicală în ziua tragediei, conform Digi24.

Anchetatorii spun că acesta ar fi comis o eroare și din cauza lui s-a produs defecțiunea la instalația de oxigen care alimenta TIR-ul ATI din curtea spitalului.

În acest caz, încă un angajat al unității medicale este audiat de procurorii de la Serviciul Omoruri.

Trei pacienți cu Covid-19, care erau internați în TIR-ul ATI de la ”Victor Babeș”, au murit în 12 aprilie.

Anchetatorii merg pe pista unei erori umane care ar fi cauzat defecțiunea la instalația cu oxigen a TIR-ului ATI de la Spitalul Victor Babeș din Capitală, soldată în 12 aprilie cu moartea mai multor pacienți cu Covid.

ADVERTISEMENT

Primele concluzii arată că angajații spitalului nu au manevrat adecvat instalația de oxigen. Acest lucru a dus la blocarea totală a instalației și la moartea celor trei pacienți aflați în TIR-ul ATI.

Tragedia de la Spitalul Victor Babeș ar avea la bază o eroare umană

Expertiza a fost analizată de procurori. Documentul realizat de specialiști arată că, cel mai probabil, o eroare umană a condus la tragedia din 12 aprilie, anunță Digi24.

ADVERTISEMENT

În acest moment, două persoane sunt audiate de procurorii și polițiștii de la Serviciul Omoruri.

Primele concluzii ale acestui document arată că un angajat al Spitalului Victor Babeș ar fi manevrat greșit instalația de oxigen.

ADVERTISEMENT

Această eroare tehnică a dus la stoparea alimentării cu oxigen a secției ATI din curtea unității medicale. Expertiza în acest caz a fost încheiată în urmă cu o săptămână.

Trei pacienți cu Covid-19 au murit în TIR-ul ATI din curtea Spitalului Victor Babeș

Pe data de 12 aprilie, trei pacienți au murit după ce au rămas fără oxigen în secția mobilă de ATI de la Spitalul Victor Babeș, în urma unui incident grav.

ADVERTISEMENT

Victimele au decedat pe loc în urma unei erori tehnice care a apărut în tirul mobil instalat pentru a crește capacitatea de tratare în secții ATI.

Alți cinci pacienți au fost transferați la alte spitale. La vremea respectivă, Serviciul Omoruri din cadrul Poliției Capitalei a declanșat o anchetă.

ADVERTISEMENT

Cauza opririi ventilatoarelor a fost o creştere a presiunii oxigenului peste maximul admis, de 5,8 bari, dar cauzele n-au putut fi stabilite imediat.

La acea dată, cele două direcții pe care s-au axat cercetările organelor de anchetă au fost eroare umană sau o defecțiune tehnică.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!