News

Noi detalii în cazul tragediei de la Timișoara. Firma, dezinsecții și la grădinițe. Patronul a fost reținut. Update

19.11.2019 | 11:28
Noi detalii in cazul tragediei de la Timisoara Firma dezinsectii si la gradinite Patronul a fost retinut Update
ADVERTISEMENT

Patronul firmei de dezinsecție din Timișoara care a efectuat deratizările în blocul în care și-au pierdut viața doi copii și mama unuia dintre ei a fost reținut de polițiști. Bărbatul a fost audiat timp de câteva ore bune, iar în această dimineață a fost reținut.

Vinovat de moartea a trei persoane din Timișoara, patronul firmei de deratizare a fost reținut

Un bebeluș de doar nouă zile, un copil de trei ani, dar și mama acestuia din urmă au murit după ce s-au intoxicat în urma unei deratizări care s-a efectuat în blocul în care locuiau. Alte 30 de persoane au ajuns la spital, iar 20 din acestea au rămas internate. Patronul firmei de deratizare, Ioan Sorin Buță, care a efectuat procedura de dezinsecție a fost audiat de polițiști, iar în această dimineață a fost reținut de procurori.

ADVERTISEMENT

Se pare că locatarii nu au fost înștiințați de faptul că va urma o deratizare în blocul lor. Patronul firmei Bistim Dera SRL,din Timișoara a mărturisit că a mai efectuat deratizări și într-un alt bloc, în apropiere de cel în care au murit trei persoane. Locuitorii din ambele blocuri au fost evacuate, luni seara, 18 noiembrie, de autorități. În total circa 100 de persoane au fost scoate din locuințe.

Compania controlată de inculpatul Ioan Sorin Buță a efectuat deratizări și dezinsecții inclusiv la grădinițe. Portofoliul firmei din Timișoara arată că de-a lungul anilor a efectuat și operațiuni de curățenie în avioane, trenuri sau cisterne maritime sau rutiere. De asemenea, firma mai curăță și întreține piscine, sticle, mătură străzile sau îndepărtează zăpăda de pe carosabil. Tarifele pe care le percepea patronul erau cuprinse între 100 și 200 de lei, în funcție de numărul camerelor sau suprafață.

ADVERTISEMENT

Ce substanță a folosit patronul firmei din Timișoara

În blocul în care au murit cele trei persoane s-a luat decizia de a se sigila cu bandă adeviză ușa apartamentului unde s-a efectuat procedura de dezinsecție. Autoritățile au identificat o substanţă neurotoxică, folosită pentru eliminarea insectelor pe câmp, nu în zonele locuite. Aceeași firmă de deratizare a folosit substanța periculoasă și în blocul învecinat.

Conform declaraţiilor reprezentanului ISU prezent la faţa locului, firma care s-a ocupat de dezinsecţie a utilizat Deadină, Tetramină şi Raticid Rotex. Anchetatorii au deschis un dosar penal in rem, iar polițiștii urmează să verifice și spațiile de depozitare ale firmei din Timișoara, unde patronul ținea substanțele respective.

ADVERTISEMENT

Bistim Dera SRL și-a început activitatea în urmă cu patru ani și are un singur asociat care lucrează și ca administrator. În anul 2017 firma avea datorii care depășeau 50.000 de lei, iar anul trecut datoria ajunsese la peste 1.000 de euro. Profitul net pe care l-a înregistrat firma de deratizare și dezinsecție din Timișoara a fost în 2018 de 19.000 de euro.