News

Tragedia de la Victor Babeş se repetă. Nouă morţi într-un spital din Rusia, după ce un tub de oxigen s-a rupt

Tragedia de la Victor Babeş se repetă, după ce nouă oameni au murit într-un spital din Rusia, din cauza unui tub de oxigen care s-a rupt.
10.08.2021 | 12:17
Tragedia de la Victor Babes se repeta Noua morti intrun spital din Rusia dupa ce un tub de oxigen sa rupt
ADVERTISEMENT

Cei nouă oameni erau internați din cauza infecției cu coronavirus, iar ei depindeau de aparate pentru a putea respira. Din păcate, unul dintre tuburile de oxigen s-a stricat.

Tragedia de la Victor Babeş se repetă în Rusia. Cum au murit nouă oameni

Victimele acestei tragedii au fost nouă persoane, după cum au anunțat autoritățile. Aceștia și-au pierdut viața la spitalul din Vladikavkaz, din Republica Osetia de Nord. În total, 13 oameni erau conectați la respirația artificială.

ADVERTISEMENT

”Nouă pacienţi bolnavi de covid-19 au murit din cauza lipsei de oxigen la spitalul din Vladikavkaz. S-a rupt un sistem de oxigen”, a anunţat ministerul Sănătății, luni, acesta fiind citat de agenţii ruse presă.

De asemenea, încă o sursă a transmis cum s-a produs acest dezastru și a precizat că tragedia a fost provocată de ruperea unui tub de oxigen.

ADVERTISEMENT

Tot conform autorităților, această problemă a fost descoperită rapid și a fost rezolvată în decurs de 30 sau 40 de minute. Sursa problemei a fost, așadar, ”descoperită rapid şi soluţionată în 30-40 de minute”.

”S-a rupt un tub de oxigen”, a comentat liderul interimar al republicii, Serghei Miniailo, potrivit agenţiilor de presă internaționale.

ADVERTISEMENT

Pentru ceilalți pacienți, autoritățile au intervenit cu ”butelii de oxigen şi surse de oxigen de urgenţă” pentru a-i menține în viață.

Și în România a fost o asemenea tragedie, la Victor Babeș

Trei oameni au murit la o tragedie similară în țara noastră. Aceștia și-au pierdut viața în luna aprilie a acestui an, după ce un TIR de Terapie Intensivă de la spitalul Victor Babeș a rămas fără oxigen din cauza unei defecțiuni care a avut loc.

ADVERTISEMENT

În total, acolo erau internați opt bolnavi, iar trei dintre ei au murit, în ciuda eforturilor pe care le-au făcut atunci medicii.

“La Unitatea Mobilă de Terapie Intensivă amplasată de DSU în curtea Spitalului de Boli Infecţioase şi Tropicale “Dr. Victor Babeş” – operaţională începând cu data de 10.09.2020 – a avut loc o avarie ale cărei cauze sunt investigate în acest moment.

Din păcate, în ciuda eforturilor personalului medical, în urma acestui eveniment nefericit au decedat trei dintre cei opt pacienţi bolnavi de COVID-19 internaţi în Unitatea Mobilă de Terapie Intensivă”, a menţionat unitatea medicală după această tragedie.

ADVERTISEMENT
Tags: