Life

O româncă din Coreea și-a pierdut nepoata în tragedia din Seoul: „Avea doar 19 ani. Suntem în stare de șoc”

O româncă stabilită în Coreea de Sud a stat de vorbă cu FANATIK despre tragedia care a lovit statul asiatic în noaptea de Halloween. Femeia și-a pierdut nepoata în ambuscadă.
01.11.2022 | 11:17
O romanca din Coreea sia pierdut nepoata in tragedia din Seoul Avea doar 19 ani Suntem in stare de soc
Tragedia din Seoul se poate repeta în orice moment. Mărturiile unei românce stabilite în Coreea de Sud. Foto: hepta.ro Montaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Tragedia din noaptea de Halloween care a avut loc în cartierul Itaewon din Seoul, Coreea de Sud, a marcat și familia unei românce stabilite în capitala asiatică. Femeia a făcut o serie de dezvăluiri terifiante pentru FANATIK și, încă aflată sub spectrul terorii, a vorbit cum familia ei a pierdut o nepoată.

Tragedia din Seoul se poate repeta oricând. Mărturiile unei românce care locuiește în capitala Coreei de Sud

151 de tineri de până în 20 de ani au murit în noaptea de 29 spre 30 octombrie 2022 într-o ambuscadă petrecută pe una dintre cele mai aglomerate străzi din capitala Coreei de Sud, Seoul. Cei mai mulți dintre cei care au murit au suferit un stop-cardiac. Manevrele de resuscitare, făcute chiar pe asfalt, au fost în zadar pentru mulți dintre cei care s-au aflat acolo. Scenele pe care le-a văzut o lume întreagă vor fi greu de uitat și pentru Cristina Lee, una din româncele stabilite de mai mulți ani în capitala coreeană.

ADVERTISEMENT

Femeia a făcut câteva mărturisiri emoționante pentru FANATIK, dezvăluind că nepoata soțului ei este una dintre victimele acestui eveniment extrem de trist.

Mai mult, explică ea, tragedia care s-a produs în noaptea de Halloween se poate repeta în orice moment, mai ales în weekend-uri, când zona Itaewon este, de obicei, extrem de aglomerată.

ADVERTISEMENT

Românca din Seoul: „Acea zonă este de evitat în weekend-uri”

Femeia cu care FANATIK a stat de vorbă ne-a mărturisit că nu a fost prezentă la petrecerea organizată în Seoul, însă, din păcate, familia ei a suferit o pierdere greu de acceptat.

„Eu nu am fost în zonă în seara de Halloween, pentru că sunt gravidă și am și un băiețel de aproape patru ani. Pot să vă spun că acea zonă, Itaewon, este de evitat în weekend-uri sau în zile de genul acesta (n.r.: când au loc evenimente ori festivaluri).

ADVERTISEMENT

Este extrem de aglomerat și sunt cozi peste tot”, ne-a spus românca stabilită în Coreea, lăsând să se înțeleagă că o astfel de tragedie se poate repeta în orice moment dacă nu se iau mai multe măsuri de precauție.

Cristina mai susține că autoritățile au dat chix în intervenția la fața locului, ba chiar că au ajuns cu întârziere. Informația româncei a fost confirmată, ulterior, chiar de autoritățile coreene, care au recunoscut că nu existau suficienți polițiști, spre deosebire de momentele când au loc proteste organizate de sindicate, atunci când se pun la dispoziție efective de mii de polițiști.

ADVERTISEMENT
cristina lee seoul
Cristina Lee este stabilită în Coreea de Sud de mai mulți ani. Foto: Facebook

„Nepoata soțului meu e una dintre victime”

– Din ce ai aflat tu, cum au reacționat autoritățile la ceea ce s-a întâmplat în noaptea aia?

Autoritățile nu au venit la timp, din păcate. Oamenii nu prea au ajutat. A fost îngrozitor.

– Cunoști pe cineva care a fost la petrecere?

Da, nepoata soțului meu s-a dus în acea seară. E una dintre victime.

– A scăpat cu viață? Ce înseamnă una dintre victime?

Din păcate, nu, nu a scăpat cu viață…

– Îmi pare rău să aud asta…

Da, avea doar 19 ani. Suntem în stare de șoc.

– Lumea cum a reacționat la această tragedie? Ce se dă la televizor la voi? Crezi că se va schimba ceva să se evite astfel de evenimente?

Sigur se vor schimba niște reguli. Trebuia să vină o tragedie să se ia ceva măsuri. La fel s-a întâmplat și în 2014 cu vaporul Sewol.

Primele concluzii ale autorităților coreene. Trupele K-Pop și-au anulat concertele

Presa coreeană a început să investigheze legat de acest subiect și au apărut primele explicații oficiale despre cum a fost posibilă o astfel de aglomerație fatală. Din informațiile prezentate de ziarele de la Seoul, citate de Agerpres, se pare că festivitățile de Halloween nu au avut de această dată un organizator principal. Cu alte cuvinte, autoritățile guvernamentale nu au fost solicitate să introducă protocoale speciale pentru siguranța petrecăreților.

Locul în care s-a produs tragedia a fost frecventat sâmbătă de aproape 100.000 de persoane, toate tinere, iar pentru siguranța acestora s-au pus la dispoziție puțin peste 100 de polițiști.

Nenorocirea din Seoul a produs deja câteva schimbări în industria muzicală. Mai multe trupe K-Pop și-au anulat evenimentele programate pentru această perioadă, după ce președintele statului, Yoon Suk-Yeol a decretat doliu național. Printre trupele care au luat pauză de la concerte se numără și BTS, cea mai cunoscută formație sud-coreeană, cu miliarde de vizualizări pe YouTube.

ADVERTISEMENT