Life

Tragedia prin care a trecut Puiu Călinescu înainte de moarte: ”Am mers și am spart ușa”

Puiu Călinescu, unul dintre cel mai cunoscuți actori români, celebru pentru seria Brigada Diverse, a încetat din viață în urmă cu 25 de ani. Ce i s-a întâmplat înainte de moarte.
16.05.2022 | 09:30
Tragedia prin care a trecut Puiu Calinescu inainte de moarte Am mers si am spart usa
Moartea lui Puiu Călinescu. În ce condiţii s-a produs decesul actorului. Sursa foto: Facebook.com
ADVERTISEMENT

Artistul s-a stins la vârsta de 77 de ani, după ce primele semne că nu se simte apăruseră în martie 1997. Regretatul actor începuse să nu mai vadă și chiar să i se facă rău când urca pe scenă, motiv pentru care s-a internat.

Moartea lui Puiu Călinescu. În ce condiţii s-a produs decesul actorului

Puiu Călinescu a jucat alături de vedete de renume, printre care se numără: Toma Caragiu, Jean Constantin și Dem Radulescu. Anul acesta se vor împlini 25 de ani de când a plecat la Ceruri, într-un mod neașteptat.

ADVERTISEMENT

Regretatul actor s-a internat la Spitalul Militar, după ce ar fi suferit un preinfarct, dar apoi a continuat să joace. În data de 1 mai 1997 a mers cu familia la Sinaia, unde i s-a făcut din nou rău și a decis să facă o ecografie care nu i-a adus deloc vești bune.

A doua zi artistul era internat de urgență la Spitalul Floreasca din Capitală, pe secția de reanimare. Cu o zi înainte de a muri, pe 15 mai 1997, Puiu Călinescu dădea semne că se simte mai bine. Următoarea zi fiica sa, Carmen, îl găsea glumind cu asistentele din salon.

ADVERTISEMENT

Marele actor a apucat să-și vadă copilul în dimineața ultimei zile petrecute pe pământ. Fiica sa, care era profesoară, își amintește că-i ceruse să-i aducă la spital compot și supă, dar când a intrat în salon patul era ocupat de un alt pacient.

Puiu Călinescu a murit în după amiaza zilei de 16 mai 1997, în urma unui stop cardiorespirator. Nu a apucat să le spună celor apropiați ultimele dorințe, însă a plecat dintre noi așa cum ne-a obișnuit întreaga carieră, glumind.

ADVERTISEMENT

Fiica lui Puiu Călinescu a murit într-un mod cumplit

Regretatul actor a avut o viață plină de drame, dar niciodată nu și-a pierdut speranța și zîmbetul larg. Puiu Călinescu a suferit o pierdere uriașă cu doi ani înainte să moară, una dintre fiicele sale fiind găsită decedată.

Carmen, fiica cea mică a artistului, a povestit în urmă cu ceva vreme că sora sa mai mare cu 11 ani, Silvia, a fost găsită moartă în propria locuință. Femeia era divorțată și avea un băiat, Bogdan, care la momentul respectiv era plecat la mare.

ADVERTISEMENT

Fata cea mare a lui Puiu Călinescu a avut parte de o moarte fulgerătoare, la numai 50 de ani, în anul 1995, fiind găsită moartă în hol. Făcuse comoție cerebrală. Regretatul actor, soția și fiica cea mică erau în vacanță la Predeal.

Când s-au întors la București au sunat-o pe Silvia, dar nu a răspuns. Ulterior, au mers la apartament și au spart ușa. Trandafir din Brigada Diverse a trecut atunci prin cea mai grea încercare peste care trebuie să treacă un părinte.

„Eu, cu mama şi cu tata, eram în vacanţă, la Predeal. Când ne-am întors în Bucureşti, am sunat-o pe Silvia, dar nu răspundea. Am mers şi am spart uşa. Ea era moartă în hol. Făcuse comoţie cerebrală”, a declarat Carmen Călinescu, în urmă cu ceva vreme.

Viaţa lui Puiu Călinescu, un lung şir de drame

Puiu Călinescu a trecut de-a lungul anilor printr-un șir lung de drame. Încă de mic, actorul pe numele său complet Alexandru Călinescu, a avut o viață grea și o copilărie tristă, fiind crescut de mătuși după moartea părinților.

Mama actorului a murit când acesta avea numai 5 ani, după ce a răcit la un bal. Tatăl regretatului artist a fost actorul Jean Tomescu, din Craiova. Puiu Călinescu a fost nevoit să muncească de mic, mai ales că nu i-a plăcut cartea.

S-a căsătorit cu Zoe, fată de pension, pe care a cunoscut-o în anul 1944. Viitoarea soție a actorului venea la film împreună cu o prietenă când l-a observat pe actor. Din păcate, părinții celei de care se îndrăgostise nu au fost prea încântați de tânărul artist.

Bombardamentul i-a făcut pe socrii lui Puiu Călinescu să piardă tot, regretatul actor putând să ajute din punct de vedere financiar. A fost un om care nu a renunțat și care voia ca toată lumea din jurul său să fie fericită.

ADVERTISEMENT