News

Tragedie în Mexic: 53 de morți și zeci de răniți într-un accident. Un camion cu peste 100 de imigranți s-a răsturnat

Tragedie uriașă produsă în Mexic. Cel puțin 53 de morți și zeci de răniți au fost raportați în urma unui grav accident rutier. Un camion plin cu imigranți s-a prăbușit de pe un pod.
10.12.2021 | 07:46
Tragedie in Mexic 53 de morti si zeci de raniti intrun accident Un camion cu peste 100 de imigranti sa rasturnat
Cel puțin 53 de morți și 54 de răniți în Mexic, într-un grav accident în care a fost implicat un camion cu imigranți. Sursa foto: upi.com
ADVERTISEMENT

Un adevărat carnagiu s-a produs pe o șosea din sudul Mexicului. În accident au murit peste 50 de persoane, iar alte câteva zeci sunt rănite sau în stare gravă.

Un camion de marfă în care se aflau peste 100 persoane care erau imigranți din America Centrală s-a răsturnat și s-a prăbușit joi de pe un pod pietonal peste o autostradă

ADVERTISEMENT

În urma impactului, 53 de persoane au murit și alte 54 au fost rănite, au raportat autoritățile din Mexic, conform NBCNews.

Cel puțin 53 de morți și 54 de răniți în Mexic, într-un grav accident în care a fost implicat un camion cu imigranți

Din primele informații, accidentul a avut loc pe o autostradă care duce spre capitala statului Chiapas. Imaginile de la fața locului apărute în social-media au arătat victime împrăștiate pe trotuar și în interiorul compartimentului de marfă al camionului.

ADVERTISEMENT

Procuratura Generală federală a anunțat că estimarea preliminară indică 53 de morți, iar mulți dintre răniți sunt în stare critică.

Luis Manuel Moreno, șeful biroului de apărare civilă a statului Chiapas, a declarat că aproximativ 21 dintre răniți aveau răni grave și au fost duși la spitalele locale.

ADVERTISEMENT

Sursa citată notează că victimele ar fi imigranți din America Centrală, deși naționalitățile lor nu fuseseră încă confirmate. Moreno a raportat că unii dintre supraviețuitori au spus că sunt din țara vecină Guatemala.

Un supraviețuitor al tragicului accident povestește momentele de dinaintea impactului. Așezat pe trotuar lângă camionul răsturnat, Celso Pacheco din Guatemala a spus că vehiculul a mers cu viteză și apoi a început să-și piardă controlul sub greutatea imigranților din interior.

ADVERTISEMENT

Șeful biroului de apărare civilă din Chiapas a confirmat cele spuse de supraviețuitor. Moreno a spus că greutatea încărcăturii umane a camionului ar fi făcut ca acesta să se răstoarne.

Acesta a adăugat că în timp ce vehiculul s-a răsturnat, acesta a lovit baza unui pod pietonal din oțel. În apropierea locului accidentului a existat o curbă pe drum care ar fi putut contribui la accident.

Președintele din Guatemala și-a exprimat condoleanțele după această tragedie

Președintele guatemalei Alejandro Giammattei a reacționat pe Twitter după tragedia în care au fost implicați conaționalii săi.

”Regret profund tragedia din statul Chiapas și îmi exprim solidaritatea pentru familiile victimelor, cărora le vom oferi toată asistența consulară necesară, inclusiv repatrierea”, a spus șeful statului.

ADVERTISEMENT