Sporturi

Tragedie: australianul Alex Pullin, dublu campion mondial, mort într-un accident acvatic!

08.07.2020 | 10:56
Tragedie australianul Alex Pullin dublu campion mondial mort intrun accident acvatic
ADVERTISEMENT

O veste ca un electroşoc a scurtircuitat în ultimele ore lumea sportului şi în special familia sporturilor de iarnă. Dublul campion mondial la snowboard, australianul Alex Chuppy Pullin, şi-a pierdut viaţa într-un accident acvatic.

Incidentul s-a petrecut pe plaja Palm Beach şi ceea ce este şi mai şocant este că la faţa locului se afla şi toată familia sportivului, părinţi şi iubita sa. La 32 de ani, australianul era o celebritate a sporturilor de iarnă şi fusese purtătorul de drapel al delegaţiei ţării sale la JO de la Soci în 2014.

ADVERTISEMENT

Moartea lui Alex Pullin este una mai rar întâlnită. Sportivul australian era un mare pasionat al pescuitului în adâncurile oceanului, făcând des scufundări pentru a pescui. Chiar cu o seară înainte de tragica sa dispariţie el posta o imagine din adâncuri, în timp ce pescuia.

Alex Pullin, campionul mondial la snowboard, mort într-un accident acvatic

Decesul lui Pullin a fost cauzat de pierderea oxigenului din tub. Un alt pescar a văzut trupul australianului în timp ce se afla în apă şi şi-a dat seama imediat că s-a întâmplat ceva rău.

ADVERTISEMENT

Cu ajutorul unor surferi au reuşit să aducă la suprafaţă corpul lui Pullin, în timp ce paramedicii fuseseră deja anunţaţi şi ajunseseră la locul tragediei. Ei au încercat timp de 45 de minute tot ce era posibil să îl readucă la viaţă pe campionul mondial, dar toate eforturile lor s-au dovedit a fi în zadar şi în final a fost constatat oficial decesul.

Pullin era vedetă în ţara lui

Alex Pullin a câştigat de două ori titlul de campion mondial în proba de snowboard, devenind o vedetă a sportului australian, într-o disciplină care nu prea este caracteristică acestui colţ de lume.

ADVERTISEMENT

La 32 de ani, era considerat în continuare o figură proeminentă a sporturilor de iarnă, creditat pe mai departe să câştige alte trofee pe plan mondial şi olimpic.

Ce a scris campionul olimpic al probei

De altfel, vestea a bulversat lumea sporturilor de iarnă, mulţi dintre adversarii lui Pullin exprimându-şi imediat stupefacţia şi părerea de rău pentru neaşteptata sa dispariţie.

ADVERTISEMENT

Campionul olimpic al acestei probe, Steven Bradbury, a scris pe reţelele de socializare că şi-a pierdut cel mai bun tovarăş de competiţie, un om cu suflet mare, lipsit de orice egoism.

ADVERTISEMENT
Tags: