Tragedie aviatică în Asia. Un avion cu 107 pasageri s-a prăbușit peste un cartier de locuințe în Pakistan

Adrian Baciu   
în HotNews
22/05/2020, 14:27
Tragedie aviatică în Asia. Un avion cu 107 pasageri s-a prăbușit peste un cartier de locuințe în Pakistan
Tragedie aviatică în Asia. Un avion cu 107 pasageri s-a prăbușit peste un cartier de locuințe în Pakistan. Sursa foto: news.sky.com

Tragedie aviatică în Asia. Un avion al companiei Pakistan International Airlines, cu 107 oameni la bord, s-a prăbușit, vineri, într-o zonă locuită a orașului Karachi.

Tragedie aviatică. Un avion cu 107 pasageri s-a prăbușit peste un cartier în Pakistan

La bordul aeronavei din Pakistan se aflau 99 de pasageri și 8 membri ai echipajului. Din informațiile BBC, acesta s-a prăbușit într-o zonă rezidențială a orașului Karachi, aproape de aeroport.

Primarul din Karachi, Waseem Akhtar, a declarat spus că nu există supraviețuitori în urma acestui accident aviatic. Avionul era un Airbus A320, care decolase de pe Aeroportul din Lahore şi se îndrepta spre Aeroportul Jinnah din Karachi.

La scurt după eveneiment, pe rețelele sociale au apărut mai multe imagini de la locul tragediei. Se poate observa un fum dens și negru la locul accidentului, în cartierul Model Colony, o zonă rezidențială din Karachi.

Serviciile de urgență au ajuns la fața locului și, potrivit BBC, mai multe locuințele au fost avariate. Vezi AICI mai multe imagini de la locul tragiediei.

”Avionul s-a prăbușit în Karachi. Încercăm să confirmăm numărul de pasageri aflați la bord, dar inițial s-a spus că este vorba de 99 de pasageri și opt membri ai echipajului”, a declarat Abdul Sattar Khokhar, purtătorul de cuvânt al Autorității aviației pakistaniene.

Avionul, mai multe tentative eșuate de aterizare

Martorii spun că înainte de a se prăbuși peste locuințele din Karachi, avionul ar fi avut mai multe tentative nereușite de a ateriza.

De asemenea, din primele informații, se pare că pilotul aeronavei ar fi anunțat, înainte de impact, că are probleme de ordin tehnic la bord.

Accidentul aviatic de vineri vine la doar câteva zile după ce Pakistanul a redeschis zborurile comerciale, întrerupte o perioadă din cauza pandemiei de COVID-19.

Închide ×