Fotbal intern

Daniel Prodan a MURIT, la doar 44 de ani, după un INFARCT! Cînd va fi înmormîntat

UPDATE, ora 19:00 /  Trupul neînsufleţit al marelui fotbalist Daniel Prodan va fi depus la Arena Naţională din Bucureşti, vineri, între orele 09.00 şi 18.00, astfel încît toţi cei care l-au...
17.11.2016 | 14:34
Daniel Prodan a MURIT la doar 44 de ani dupa un INFARCT Cind va fi inmormintat

UPDATE, ora 19:00 /  Trupul neînsufleţit al marelui fotbalist Daniel Prodan va fi depus la Arena Naţională din Bucureşti, vineri, între orele 09.00 şi 18.00, astfel încît toţi cei care l-au admirat şi iubit să-i aducă un ultim omagiu.


UPDATE, ora 18:30 / Alis Grasu, directorul Serviciului de Ambulanţă Bucuresti-Ilfov, a oferit detalii despre modul în care s-a intervenit în cazul lui Didi Prodan:

“După ce a înregistrat solicitarea, conform protocolului nostru, centralista a dat apelantei medicul coordonator care s-o îndrume pînă la sosirea Ambulanţei pentru a începe manevrele de resuscitare. Este o procedură absolut normală.

S-a făcut resuscitare conform protocoalelor aproape trei ore. Atunci cînd este tulburare de ritm socabilă, se administreazaă şoc, iar cînd este asistolă se fac compresii şi se administrează medicaţie. A fost necesară doar o dată administrarea şocului pentru că o singura dată a fost tulburare de ritm”, a spus Alis Grasu pentru Ziare.com.

UPDATE, ora 14:33 / Mesajul familiei Prodan pentru suporterii fotbalului şi pentru cei care l-au cunoscut pe fotbalist:

1111

UPDATE / Mircea Sandu a anunţat că familia regretatului Daniel Prodan doreşte să-i aducă un ultim omagiu acestuia pe Arena Naţională:

“Familia încearcă să obţină autorizaţie din partea primarului Gabriela Firea pentru depunerea lui la stadionul Naţional mîine. El are un merit pentru construcţia acelui stadion”, a spus Mircea Sandu la Digi Sport TV.

Daniel Prodan va fi înmormîntat sîmbătă, la cimitirul Sfântul Nicolae, din Pipera.

*****************************************************************************************************

Tragedie fără margini în fotbalul românesc! Fostul component al “Generaţiei de Aur”, Daniel Prodan, a decedat după un infarct la doar 44 ani.  

UPDATE, ora 01:31 / Jurnalistul Dorin Chioţea a publicat detalii despre dispariţia lui Didi Prodan:

“De patru ori a fost resuscitat Didi Prodan în prima oră de intervenţie a medicilor. De tot atîtea ori i-a fost repornită inima, în pusee de cîte 10 secunde (de trei ori), apoi de 20 de secunde (ultima dată).
Pentru încă două ore după instalarea asistolei (stopul cardiac) au continuat eforturile de resuscitare. Abia la final cele două echipaje au aflat numele pacientului, de la nişte prieteni de familie.

Atacul de cord a survenit la foarte puţin timp după ce soţia sa a venit de la serviciu. După ce s-au îmbrăţişat, cei doi s-au decis să pună masa, iar imediat ce s-a ridicat de pe canapeaua unde viziona un program TV, Didi s-a prăbuşit sub privirile Liciniei şi ale fiului său de 16 ani, Răzvan, fotbalist la Atletico Regal Bucureşti.

Corpul lui Didi Prodan a fost ridicat de medicii legişti pentru autopsie. Poliţia a ajuns, de asemenea, la locuinţa din Pipera/ str Erou Iancu Nicolae a fostului internaţional, unde oamenii s-au adunat la poartă pentru a depune flori şi a aprinde lumânări”, a preluat FANATIK.RO despre dispariţia lui Prodan


“Daniel DIDI PRODAN A MURIT în urmă cu cîteva ore ca urmare a unui infarct!!! Avea 44 de ani. Mi-a fost un mare prieten, iar sfîrsitul său prematur de drum mă mîhneşte profund. Este cea mai grea ştire exclusivă pe care o dau în toată cariera mea.

Tragedia s-a petrecut în casa din Voluntari a fostului mare fundaş tricolor. Colapsul s-a petrecut sub ochii soţiei sale, Licinia, care la 19.57 a anunţat Salvarea. Directorul SABIF, Alis Grasu, mi-a confirmat că «În 14 minute a ajuns la dînsul primul echipaj. Foarte rapid a venit şi al doilea. Ambele maşini au dotari de ultimă generaţie şi medici urgentişti experimentaţi, au încercat să-l resusciteze timp de trei ore. S-a încercat tot ce este posibil, din păcate inima sa a cedat». Dumnezeu să îl odihnească!” a preluat FANATIK.RO de pe blogul lui Dorin Chioţea.

5 titluri de campion cu Steaua

Daniel Prodan s-a născut în martie 1972 fiind unul dintre cei mai buni fundaşi ai României. Şi-a început cariera la Olimpia Satu Mare, iar în vara anului 1992 a fost cumpărat de Steaua şi a debutat în prima ligă, Divizia A pe atunci, la 8 noiembrie 1992, în meciul Farul Constanţa – Steaua Bucureşti 1-3. La Steaua a jucat pînă în 1997, cucerind în fiecare sezon titlu de campion al României.

Atletico Madrid l-a transferat în ianuarie 1997 şi a jucat doi ani pentru Atleti. A mai fost legitimat la Glasgow Rangers, dar n-a jucat din cauza unei accidentări grave la genunchi, a mai evoluat apoi la Rocar şi la FC Naţional. Pentru naţională a strîns 54 de meciuri şi a participat la Campionatul Mondial din 1994 şi la Campionatul European din 1996.

În palmares a avut 5 titluri de campion cu Steaua, 2 Cupe ale României şi 2 Supercupe ale României. În Scoţia, cu Rangers a obţinut 2 titluri, 2 Cupe ale Scoţiei şi 1 Cupă a Ligii.

Stîlp în apărarea României din 1994

A fost om de bază în campania de la Campionatul Mondial de la 1994 cînd România a ajuns pînă în sferturi. A jucat atunci în toate cele 5 meciuri ale României la turneul final.

În meciul din optimile de finală, Didi Prodan a provocat un penalty la Gabriel Batistuta, dar România s-a impus cu 3-2 şi ajungea pentru prima dată în istorie într-un sfert de finală de Campionat Mondial.

VEZI VIDEO:

Daniel Prodan a adunat 54 de selecţii la echipa naţională şi s-a retras din prima reprezentativă în 2001.

A lăsat în urmă doi copii

Daniel Prodan are doi copii: o fată, studentă în Olanda, şi un băiat care joacă fotbal la clubul Atletico Regal din Bucureşti. Fratele mai mic al lui Daniel, Ciprian, a jucat şi el fotbal în prima divizie din România.

2r2t 312