News

Tragedie de proporții în Africa. 41 de morți și 33 de răniți după ce un camion a intrat într-un autobuz

O tragedie de proporții a avut loc în Africa. 41 de oameni au murit, iar alți 33 au fost răniți într-un accident între un camion și un autobuz.
05.08.2021 | 10:50
Tragedie de proportii in Africa 41 de morti si 33 de raniti dupa ce un camion a intrat intrun autobuz
ADVERTISEMENT

Accidentul a avut loc marți, 3 august, în apropierea orașului Segou din centrul statului Mali. Guvernul a transmis că acesta s-a petrecut în timpul unei ploi torențiale.

Șoferul unui camion care transporta mărfuri și lucrători comerciali a pierdut cotrolul volanului și a intrat într-un autobuz de pasageri. Impactul a fost devastator.

ADVERTISEMENT

Tragedie de proporții în Africa. 41 de morți și 33 de răniți după ce un camion a intrat într-un autobuz

41 de oameni au murit, iar 33 au fost răniți în cumplitul accident. Inițial, sursele guvernamentale au transmis că sunt 37 de morți. Ulterior, bilanțul a fost modificat. Potrivit acestora, unii dintre oamenii răniți sunt în continuare în stare gravă.

Potrivit unor informații apărute în presa locală, camionului i-ar fi explodat un cauciuc, scrie Reuters. În urma exploziei, vechiculul a intrat pe contrasens.

ADVERTISEMENT

Ciocnirea frontală dintre cele două autoturisme a dus la distrugerea completă a părții frontale a autobuzului. Impactul a fost nimicitor. Toți oamenii care se aflau acolo au fost pur și simplu împrăștiați pe și pe lângă carosabil.

Imaginile teribile au fost surprinse de fotografi și cameramani și distribuite în mediul online. Se poate observa cu ușurință gravitatea accidentului.

ADVERTISEMENT

Dembele Madina Sissoko, ministrul Transporturilor, a declarat că printre persoanele decedate este și un copil. Alții trei minori au suverit răni severe.

Accidentul, pus pe seama vremii nefavorabile

Oficialul a dat vina pe vremea rea. Același lucru a fost susținut și de Alassane Traore, guvernatorul regiunii Segou. Acesta a declarat, potrivit The Guardian, că accidentul „este consecința condusului pe ploaie”.

ADVERTISEMENT

Unul dintre supraviețuitorii cumplitului accident a explicat că vizibilitatea era redusă, carosabilul era ud din cauza ploilor abundente, iar camionul nu a reușit să frâneze în timp util.

Călătoriile rutiere sunt în continuare principalul mijloc de transport pentru persoane și mărfuri în statul african. Totuși, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, Africa are cele mai periculoase drumuri din lume, înregistrând peste 26 de decese la 100.000 de locuitori.

Ministerul Transporturilor a declarat că accidentul va fi investigat de o echipă guvernamentală. El a transmis condoleanțe pentru oamenii care și-au pierdut viața: „fie ca Allah să primească sufletele celor decedați în paradis”

ADVERTISEMENT