News

Tragedie de proporții în Peru. Un autobuz s-a prăbușit 200 de metri, într-o râpă. Sunt zeci de morți

O tragedie de proporții a avut loc în Peru. Un autobuz în care se aflau zeci se persoane a căzut într-o prăpastie de 200 de metri
01.09.2021 | 13:06
Tragedie de proportii in Peru Un autobuz sa prabusit 200 de metri intro rapa Sunt zeci de morti
ADVERTISEMENT

Accidentul a avut loc marți, 31 august. Se pare că șoferul a pierdut controlul volanului, din cauza vitezei excesive.

29 de oameni și-au pierdut viața. Numărul răniților este și el unul ridicat. 24 de persoane, între care și minori, au ajuns la spital.

ADVERTISEMENT

Tragedie de proporții în Peru. Un autobuz s-a prăbușit 200 de metri, într-o râpă. Sunt zeci de morți

Accident autobuz, Peru
Accident autobuz, Peru
Sursa foto: DailyStar

Autobuzul transporta 63 de persoane, iar accidentul s-a petrecut la ora 04:00 dimineața, în apropierea oraşului Matucana. Presa locală transmite că rapoartele autorităților notează că oamenii i-au cerut șoferului să reducă viteza.

Unul dintre supraviețuitori a povestit că, înainte să cadă în prăpastie, șoferul ar fi lovit o stâncă. În momentul respectiv a pierdut controlul volanului.

ADVERTISEMENT

„Îmi amintesc faptul că autobuzul a lovit ceva, dar a continuat să se mişte. Eu şi partenera mea am simţit că s-ar putea răsturna şi ne-am agăţat de scaune, în acel moment autobuzul a început să se încline,” a povestit tânărul care a supraviețuit, potrivit ElComercio.

Ne-am îndepărtat de scaune, ne-am rotit de câteva ori, iar apoi autobuzul a început să alunece,” a adăugat. Prietena acestuia a scăpat și ea cu viață, dar are nevoie de îngrijiri medicale.

ADVERTISEMENT

Până în prezent, 29 de persoane au decedat. Restul pasagerilor au ajuns la spitalele din zonă, unii fiind în stare foarte gravă.

Cauza accidentului: viteza excesivă

Nu este prima dată când conducătorul auto încalcă legea. În luna mai a acestui an, omul a fost amendat pentru viteză excesivă.

ADVERTISEMENT

Potrivit informațiilor transmise de autorități, autobuzul circula cu o viteză de aproape 60km/h peste limita legată. În zonă, mașinile au voie să se deplaseze cu cel mult 35km/h, iar viteza vehiculului de transport pasageri era de 94km/h.

În plus, în Peru, autovehiculele care transportă pasageri au o limită de viteză de 80 km/h. Totuși, astfel de situații sunt foarte des întâlnite de forțele de ordine din statul sud-american.

În primele șase luni ale acestui an, polițiștii rutieri au aplicat peste 77.500 de sancţiuni pentru încălcarea limitei de viteză

Este al doilea accident de acest fel petrecut în Peru în ultima săptămână. Vineri, un alt autobuz de călători a căzut într-o râpă. Acesta transporta muncitori, iar 16 dintre ei au pierit în ziua respectivă.

ADVERTISEMENT
Tags: