News

Tragedie fără margini. 8 copii s-au înecat încercând să își salveze prietenul de la moarte

23.06.2020 | 09:42
Tragedie fara margini 8 copii sau inecat incercand sa isi salveze prietenul de la moarte
ADVERTISEMENT

Tragedie fără margini în China, acolo unde nu mai puțin de 8 copiii s-au înecat încercând să își salveze prietenul de la moarte.

Evenimentul dramatic care a cutremurat comunitatea locală a avut loc în sud-vestul țării, în după-amiaza zilei de duminică.

ADVERTISEMENT

Din relatările presei locale, unul dintre copii ar fi căzut în apă, iar ceilalți s-ar fi aruncat în încercarea de a-l salva. Toți au sfârșit murind înecați.

Dramă nemărginită: 8 copii s-au înecat după ce au încercat să-și salveze prietenul

Opt copii din orașul chinez Mixin, veniți în provincia Sichuan, în apropierea orașului Chingquing, au avut parte, duminică, de un final tragic.

ADVERTISEMENT

Unul dintre copii a alunecat din neatenție și s-a prăbușit în adâncul unei ape. Prietenii săi s-au aruncat unul câte unul sperând că-l vor ajuta.

Toți au murit, înecați în râul Fu. Victimele erau elevi școala elementară și s-au dus la râu pentru a se juca, scrie site-ul DW.

ADVERTISEMENT

În zorii zilei de luni de dimineață trupurile celor 8 copii au fost recuperate din râu după ce căutările au durat toată noaptea.

Lacrimi și durere pe malul râului Fu

Au fost imagini de nedescris în China când trupurile celor 8 copii au fost recuperate din lacul unde s-a petrecut drama.

ADVERTISEMENT

Până la această oră, nu se știe dacă minorii aparțineau aceleiași familii. În ceea ce privește cauzele dramei, acestea sunt în prezent necunoscute, deși anchetatorii nu exclud că ploile abundente din ultimele zile în regiune ar fi putut juca un rol important în acestă tragedie.

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), înecul este principala cauză de deces pentru copiii sub 14 ani în China.

Într-un raport emis recent, Ministerul Chinez al Sănătății estimează că aproximativ 57.000 de oameni se îneacă anual în toată țara.

ADVERTISEMENT