News

Tragedie fără margini în Botoșani! O asistentă de la secția de boli infecțioase a spitalului a fost răpusă de coronavirus, deși nu suferea de nicio altă boală

24.05.2020 | 10:45
Tragedie fara margini in Botosani O asistenta de la sectia de boli infectioase a spitalului a fost rapusa de coronavirus desi nu suferea de nicio alta boala
ADVERTISEMENT

Bilanțul deceselor provocate de răspândirea noului coronavirus pe teritoriul țării noastre a ajuns deja la 1176 și tinde să înregistreze creșteri dramatice pe zi ce trece, în condițiile în care mulți dintre cetățeni continuă să ignore toate măsurile impuse de autorități.

Printre persoanele care și-au pierdut viața recent se numără și Lenuța Buta, asistentă Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean Botoșani, iar vestea dispariției sale subite și premature i-a șocat atât pe apropiați, cât și pe colegii din cadrul unității medicale, mai ales că aceasta purta în permanență echipamentul de protecție și nu suferea de nicio altă boală.

ADVERTISEMENT

Coronavirusul ucide tot mai multe cadre medicale. O asistentă din Botoșani a murit, deși nu avea alte afecțiuni

În vârstă de 46 de ani, femeia a fost testată pozitiv în urmă cu câteva săptămâni, după ce a tratat mai mulți pacienți infectați cu COVID-19. Întrucât starea ei se înrăutățea în fiecare zi, medicii au decis să o transfere la Iași, fiind internată pe secția de Reanimare a Spitalului de Boli Infecțioase.

Din păcate, toate eforturile au fost în zadar, pentru că Lenuța s-a stins din viață sâmbătă, pierzând lupta cu boala care pare că nu iartă pe nimeni. La scurt timp după aflarea acestei vești tragice, colegii din cadrul Spitalului Județean Botoșani au transmis un mesaj emoționant prin intermediul rețelelor de socializare.

ADVERTISEMENT

Iubea oamenii. Iubea muntele. Dumnezeu a iubit-o prea mult și a luat-o la El, lăsându-ne consternați! Încă o victimă COVID-19 din rândul cadrelor medicale!

Cuvintele sunt prea sărace ca să poată exprima durerea pe care o lași în urmă, Draga noastră Lenuța! Dumnezeu să te ierte și să te primească în ceata îngerilor Săi!

ADVERTISEMENT

Secția Boli Infecțioase Adulți este de azi mai săracă, pierzând o asistentă medicală extraordinară! Am rămas cu un mare gol în suflet în urma acestei nedrepte despărțiri!“, a scris pe Facebook medicul Valentina Morcov.

Mesajul transmis de ISU Botoșani

Suntem alături de colegul nostru, plt.adj.sef Ionel Buta, greu încercat în aceste momente.
Am aflat cu imensă tristețe despre dispariția fulgerătoare a soției sale, Lenuța Buta, asistenta medicala în cadrul Secției de Boli Infectioase a Spitalului Județean de Urgență Mavromati Botoşani, aflată în prima linie în lupta cu Covid-19.

ADVERTISEMENT

Ne este greu să găsim cuvintele potrivite acum când am aflat că fiinţa atât de dragă ţie a plecat pentru totdeauna. Gândurile noastre sunt alături de tine. Îl rugăm pe Bunul Dumnezeu sa-ți dea putere și să – ți aline suferința!

Îngerii să-i vegheze soției tale drumul către Dumnezeu! Sincere condoleanțe! Dumnezeu sa o odihnească în pace!“, au transmis și reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Botoșani, conform antena3.ro. Lenuța Buta este cel de-al doilea cadru medical din județ care pierde lupta cu această boală după Mariana Andrioaie, medic al aceluiași spital.

ADVERTISEMENT