News

Tragedie fără margini în Israel. 44 de morți și peste 150 de răniți la un pelerinaj religios. Video

30.04.2021 | 08:04
Tragedie fara margini in Israel 44 de morti si peste 150 de raniti la un pelerinaj religios Video
ADVERTISEMENT

Tragedie de proporții în Israel. Cel puțin 44 de morți și peste 150 de răniți au fost raportați în urma unui mare eveniment religios care a avut loc în zona muntelui Meron, la un pelerinaj.

Serviciul de Salvare a anunțat că 38 de persoane au murit la fața locului, iar alte 10 au decedat ulterior în spitale din cauza rănilor extrem de grave.

ADVERTISEMENT

În ceea ce privește cauza tragediei, echipele de la salvare au anunțat inițial prăbușirea unor gradene la pelerinaj. Apoi, au comunicat că a fost vorba despre o busculadă de proporții, scrie Times of Israel.

Tragedie în Israel: 44 de morți și peste 100 de răniți la un pelerinaj religios

Cea mai mare adunare publică organizată în Israel de la startul pandemiei de COVID-19 s-a soldat cu o dramă de proporții: cel puțin 44 de oameni au murit, și circa 150 sunt răniți în urma evenimentului.

ADVERTISEMENT

În ciuda faptului că oficialii Ministerului Sănătății i-au avertizat pe israelieni să nu se deplaseze la Muntele Meron, îngrijorați că festivitățile ar putea duce la răspândirea în masă a coronavirusului, circa 100.000 de israelieni ultra-ortodocși au neglijat avertismentul și au ajuns la poalele muntelui, la mormântul rabinului Shimon Bar Yochai.

Aici, a avut loc o busculadă de proporţii care s-a soldat cu ”zeci de morţi”, conform datelor furnizate de serviciile de salvare în noaptea de joi spre vineri, transmite surse citată.

ADVERTISEMENT

Magen David Adom, echivalentul serviciului de Salvare din Israel, a anunțat inițial un bilanț de 38 de decese și 80 de răniți, revenind apoi cu o nouă estimare în care informează despre 44 de victime și circa 150 de răniţi grav.

În urma busculadei, autoritățile au mobilizat uriașe echipaje de intervenție: circa 5.000 de polițiști și aproape 700 de medici au ajuns la fața locului, în nordul Galileii.

ADVERTISEMENT

Presa din Israel a transmis rapid, pe rețelele de socializare, imagini şocante cu zeci de corpuri inerte, aliniate în pungi de plastic.

Premierul Benjamin Netanyahu: ”Un teribil dezastru”

Premierul Netanyahu a numit incidentul de joi ”un dezastru teribil”, și a spus că ”toată lumea se roagă pentru salvarea răniților” și și-a oferit sprijinul pentru cei aflați la fața locului.

Adunarea uriașă de peste 100.000 de persoane, cea mai mare din Israel de la izbucnirea pandemiei COVID-19, a stârnit deja temeri de sănătate.

Inițial, autorităţile au permis participarea a 10.000 de persoane la eveniment. Potrivit organizatorilor însă, peste 650 de autobuze au fost închiriate în toată ţara, ceea ce înseamnă cel puţin 30.000 de persoane, în timp ce presa locală a raportat 100.000 de participanţi.

ADVERTISEMENT