Tragedie fără margini în Prahova! Un copil de doar 11 ani s-a înecat în râul Teleajen

Bogdan Solomon   
în HotNews
26/07/2020, 22:20
Tragedie fără margini în Prahova! Un copil de doar 11 ani s-a înecat în râul Teleajen
Un tânăr s-a înecat în canalul Stipoc din Delta Dunării. Pompierii n-au reușit să-l salveze. Sursa foto: ISU Prahova

Tragedie fără margini în județul Prahova, după ce un copil de doar 11 ani a dispărut duminică după-amiază în apele râului Telejean, în apropierea podului de la intrarea în localitatea Bucov.

Având în vedere suprafaţa mare pe care era necesar să se desfășoare căutările, aproximativ 3000 de metri pătraţi, dar şi faptul că adâncimea apei varia între jumătate de metru şi trei metri, la faţa locului a fost solicitată o echipă de scafandri.

Câteva minute mai târziu, rudele au ajuns şi ele, alături de alte zeci de persoane care s-au strâns pe malul râului. Câţiva dintre bărbaţi au intrat la rândul lor în apă și au reușit împreună cu echipele de salvare să îl scoată pe micuț pentru a putea fi transportat de urgență  la spital.

Un copil de 11 ani a murit înecat în râul Teleajen

Din păcate, toate eforturile lor au fost zadarnice, întrucât băiatul intrase deja în stop cardio-respirator în momentul în care a fost găsit de localnici. Acesta nu a răspuns manevrelor de resuscitare, așa că medicii s-au văzut nevoiți să constate decesul.

Copilul a fost adus în stop cardio-respirator la Unitatea de Primiri Urgențe”, a precizat dr. Violeta Tănase, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Ploiești. Din primele informații, victima nu era însoţită de părinţi şi ar fi fost văzută de un alt copil în timp ce sărea în apă.

Închide ×