News

Tragedie fără margini la Focșani! Fiica unui fost primar a murit într-un accident. Gestul sfâșietor al familiei

26.11.2020 | 15:43
Tragedie fara margini la Focsani Fiica unui fost primar a murit intrun accident Gestul sfasietor al familiei
Raluca Giurgea s-a stins în această dimineață, pe un pat de spital din Constanța. Avea doar 40 de ani. Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Raluca Giurgea, fiica omului de afaceri Pantazică Toader, om de afaceri și fost primar al municipiului Focșani, s-a stins din viață joi dimineață, pe un pat de spital din Constanța. În vârstă de 40 de ani, aceasta a fost grav rănită în accidentul rutier produs săptămâna trecută pe DN22 E 87, între localitățile Lumina și Oituz și soldat cu moartea unui alt focșănean, Radu Druică, director în cadrul Agenţiei Plăţi şi Intervenţie în Agricultură.

Întrucât se afla în moarte cerebrală și nu mai avea, din păcate, nicio șansă de supraviețuire, familia și-a dat acordul ca organele sale să fie prelevate pentru a salva alți pacienți care se află în stare critică.

ADVERTISEMENT

Potrivit directorului Agenţiei Naţionale a Transplantului, ficatul și rinichii celei de-a doua victime a cumplitului accident de la malul Mării Negre vor fi transplantați la Institutul Fundeni din Capitală, în vreme ce plămânii vor ajunge în Germania.

Fiica unui fost primar din Focșani a murit într-un cumplit accident rutier. Familia a decis ca organele sale să salveze alte vieți

A fost o prelevare multiorgan, s-au prelevat cordul, plămânii, ficatul şi amândoi rinichii. Cordul va merge în Slovenia, plămânii în Germania, iar ficatul şi rinchii vor fi transplantaţi la Institutul Fundeni”, a explicat medicul Radu Zamfir, cunoscut în spațiul public drept „Eroul din Apuseni”.

ADVERTISEMENT

Raluca Giurgea a fost căsătorită cu Nucu Giurgea, fiul lui Nicolae Giurgea, cel care a ocupat în trecut funcția de preşedinte al Consiliului Judeţean Vrancea. Potrivit publicației Monitorul de Vrancea, funerariile vor avea loc sâmbătă, 28 noiembrie, la Focșani.

A fost omul a cărui prezență în mijlocul cunoscuților însemna viață. De acum, Raluca se va așeza în rândul îngerilor la care alergăm cu gândul atunci când ni se face dor.

ADVERTISEMENT

A fost un om blând, care-și îndeplinea sarcinile cu responsabilitate, un om respectat pe care familia, prietenii și cunoscuții îl vom regreta cu neprețuită durere în suflet.

De acum înainte, Raluca Giurgea va continua să trăiască prin intermediul altor oameni cărora le-a dat o șansă la viață.

ADVERTISEMENT

În cursul zilei de astăzi, trupul neînsuflețit va fi depus la Biserica „Sfântul Gheorghe‟ – Nord, situată pe Bulevardul Independenței, Focșani. Sâmbătă, într-un context discret, familia o va conduce pe ultimul drum pe Raluca Giurgea.”, notează sursa citată.

ADVERTISEMENT