News

Tragedie fără margini. O femeie a murit de coronavirus în timp ce era în travaliu. Bebelușul a supraviețuit

07.04.2020 | 13:14
Tragedie fara margini O femeie a murit de coronavirus in timp ce era in travaliu Bebelusul a supravietuit
ADVERTISEMENT

O femeie din Marea Britanie a murit de coronavirus în timp ce era în travaliu la Spitalul Whittington din nordul Londrei.

O femeie a murit de coronavirus în timp ce era în travaliu

Conform Daily Mail, familia femeii este devastată de moartea acesteia din cauza coronavirusului în timpul travaliului, dar în toată această tragedie există și o veste bună pentru că bebelușul a supraviețuit.

ADVERTISEMENT

Conducerea Spitalului Whittington i-a cerut medicului legist să stabilească cu exactitate cauza morții femeii, despre care nu se știe dacă suferea și de alte boli care ar fi putut să-i grăbească decesul.

Din informațiile aflate de presa din Anglia, bebelușul este într-o stare bună. El a fost testat imediat pentru a se vedea dacă este infectat cu virusul ucigaș și în aceste momente este așteptat rezultatul.

ADVERTISEMENT

”Singura consolare este că bebelușul a supraviețuit”

Cadrele medicale au fost devastate și ele de decesul femeii care urma să devină mamă. ”Pe fondul a tot ce se întâmplă, această tragedie a bulversat complet personalul medical”, a declarat o sursă din interiorul spitalului.

”Există un sentiment imens de neputință și de nedreptate din cauza acestei morți devastatoare. Medici cu experiență au plâns. Singura consolare este că bebelușul a supraviețuit”, a mai precizat sursa.

ADVERTISEMENT

Această tragedie a venit la scurt timp după ce un nou-născut în Anglia a devenit cel mai tânăr pacient din lume care a fost testat pozitiv cu coronavirus. Mama copilului a ajuns la spital în martie fiind supectă de pneumonie, dar rezultatul pozitiv a venit abia după naștere

Cei doi sunt tratați în spitale separate, deoarece starea de sănătate a mamei este mult mai gravă decât cea a copilului. Medicii încearcă să stabilească modul în care bebelușul a contractat virusul, fie prin pântec, fie în timpul nașterii.

ADVERTISEMENT

Situația se agravează în Marea Britanie, unde numărul morților a ajuns la 5.373. Au fost înregistrate 439 de decese în ultimele 24 de ore. Britanicii au testat 208.837 de persoane și au consemnat 51.608 de infectați. În ultimele 24 de ore au fost raportate 3.802 de cazuri noi.

ADVERTISEMENT