Tragedie în Franţa: 13 oameni au murit într-un incendiu într-un bar din Rouen

Mirela Apostol   
in Hotnews
06/08/2016, 08:29
Tragedie în Franţa: 13 oameni au murit într-un incendiu într-un bar din Rouen

Cel puţin 13 persoane au murit într-un incendiu izbucnit într-un bar din Rouen, informează publicaţia Paris-Normandie, citată sâmbătă dimineaţa de agenţia DPA. Focul a izbucnit la subsolul barului, unde avea loc o petrecere privată. Incendiul ar fi fost declanşat de lumânările tortului.

Potrivit site-ului publicaţiei franceze, poliţia a fost sesizată asupra unui incendiu declanşat la subsolul unui bar în noaptea de vineri spre sâmbătă, pompierii fiind alertaţi la ora locală 0,50.

Şase persoane rănite, dintre care una în stare de urgenţă absolută, au fost extrase şi tratate pe loc, iar pompierii au scos totodată 13 persoane decedate: tineri cu vârste între 18 şi 25 de ani a căror identitate la acest moment nu a fost stabilită.

Incendiul s-ar fi declanşat după ce lumânările tortului au fost aprinse la înălţime, flăcările răspândindu-se în tavan. O tragedie similară a avut loc pe 30 octombrie 2015 şi în Club #Colectiv din Capitală unde au murit pe loc 26 de persoane în timpul unui concert.

Pompierilor sosiţi la faţa locului pentru intervenţie le-a luat 30 de minute să stingă focul.

Secretarul general al prefecturii Seine-Maritime, Yvan Cordier, sosit la bar, a susţinut că serviciile de urgenţă au “intervenit foarte repede”.

Yvon Robert, primarul din Rouen, a descris focul ca fiind “cea mai mare catastrofă”, scrie Mediafax.

Poliţia din Rouen a condus la audieri 11 martori ai dramei, mai notează site-ul paris-normandie.fr.

Ministrul francez de Interne, Bernard Cazeneuve, citat de AFP, a confirmat că incendiul din noaptea de vineri spre sâmbătă din barul din Rouen, în vestul Franţei, s-a soldat cu cel puţin 13 morţi şi şase răniţi.

“O anchetă judiciară este în curs pentru a determina cauzele incendiului”, a indicat ministrul într-un comunicat, conform Agerpres.

Citeste mai mult pe RTV.NET

Ştirea MOMENTULUI

Mahlangu a plecat la Ludogoreţ. Dinamo a confirmat Fanatik. Ce salariu va lua mijlocaşul

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei FANATIK.RO si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale FANATIK.RO, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.

Închide ×