Un mort şi 22 de răniţi după prăbuşirea unui bloc de patru etaje peste o cafenea la Casablanca

O persoană a murit şi 22 au fost rănite, una în stare critică, după prăbuşirea vineri a unui bloc de patru etaje, în cartierul Sabata din Casablanca, peste o cafenea aflată la parter, plină cu simpatizanţi ai echipei locale de fotbal Wydad care urmăreau la televizor un meci al echipei favorite, transmite EFE.

Agenţia oficială a asigurat că starea a 21 de răniţi nu pune probleme şi a exclus să existe mai mulţi morţi, cum informaseră mai devreme medii private, care vorbeau la un moment dat chiar de nouă decese.

Agenţii de protecţie civilă au lucrat toată după-amiaza contracronometru pentru a căuta locatari aflaţi sub ruine şi au reuşit să scoată răniţii, care au fost trimişi la spital.

Nu se ştie numărul exact al persoanelor aflate în blocul din acest cartier popular la ora 17,00, când, din motive necunoscute, întreg imobilul s-a prăbuşit, strivind clienţii cafenelei situate la parter, plină de oameni.

Potrivit primelor informaţii din mass-media, imobilul ar fi avut un permis de construcţie pentru două etaje, dar proprietarul ar fi adăugat alte două, după care au apărut fisuri în construcţie ce au fost semnalate autorităţilor de un medic care avea un cabinet în clădire.

Tragedia de vineri este similară celei înregistgrate în 2014, în cartierul Bourgogne din Casablanca, cînd trei edificii învecinate au căzut la pământ, cauzând moartea a 23 de persoane.

Citeste mai mult pe RTV.NET